Friday, October 28, 2016

Ε- ΜΑΙΗΛ απο Αυστραλία- Αυτά που έζησα στη Κύπρο το 1974. Όχι σ’ αυτά που άκουσα. Του Ανδρέα Πάτροκλου


Αξιότιμοι Κύριοι

Προέρχομαι από το χωριό Ποταμός του Κάμπου της κατεχόμενης Κύπρου.
Πριν και μετα την εισβολή υπηρετούσα στη κατεχόμενη περιοχή ως αστυνομικός με τον αριθμό 5852. Περιπολούσα στα χωριά Ξερό, Βαρύσια, Γαληνή, Ποταμό του Κάμπου και Πεντάγια. Ήμουν υπεύθυνος στο ασύρματο. Άκουσα είδα και γνώρισα πολλά μυστικά πως προδώθηκε η Κύπρος. Οι αξιωματικοί τής Χούντας που είχαν τον έλεγχο της Εθνοφρουράς άδειασα τα φυλάκια μας και έδιωξα του στρατιώτες μας από το χωριό Μια Μηλιά μέχρι τον Απόστολο Ανδρέα και από τον Απόστολο Ανδρέα μέχρι το Πογάζι. Άφησα την Κύπρο τελείως απροστάτευτη υπακούοντες τυφλά στα σχέδια της Τουρκίας του ΝΑΤΟ και τους Αγγλοαμερικάνους που είχαν στόχο την διχοτόμηση και διπλήν Ένωση.
Απότερος σκοπός ήταν να σκοτωθεί ο Μακάριος να γίνει η εισβολή να πάρει η Τουρκία το βόρειο μέρος που πήρε τώρα εκτός την Αμόχωστο και το υπόλοιπον η Ελλάδα. Ευτυχώς που έζησε ο Μακάριος και τα σχέδια αποτύχαν διαφορετικά στη Κύπρο θα γινόταν επίσημα ντε φάκτο διχοτόμηση. Το μοιραίον από όλα θα γινόταν ένας φοβερός εμφύλιος γιατί ο Μακάριος ήταν το σύμβολο τις πλειοψηφίας του Κυπριακού Λαού και οι οπαδοί του θα φέραν μεγάλη αντίσταση θα χάναμε πάνω από 50% των Ελληνοκυπρίων και η Τουρκία θα εύρισκε την ευκαιρία να καταλάβει όλην την Κύπρο.
Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα αλλά πρόσφατα ένας ασυνείδητος χουντικός προδότης που υπηρέτησε λέει δεκανέας στη Χούντα έγραψε στην εφημερίδα ότι ο Μακάριος μετα την εισβολή πήγε διακοπές στην Αγγλία. Γνωρίζω προσωπικά το άτομο αυτό. Δεν καταδέχομαι να αναφέρω το όνομα του γιατί μιλούμε για κάποιον ασυνείδητο. Είναι λάθος σαν εφημερίδα να δέχεστε τέτοιου είδους συκοφαντίες και ψεύδή εις βάρος του πονεμένου Κυπριακού Λαού.
Για το άλλο άτομο που δεν τον γνωρίζω και ούτε θέλω να τον γνωρίσω γιατί βρίζει και συκοφαντεί διαρκώς το Χριστιανισμό και αποκάλεσε το Μακάριο προδότη και φιλόδοξο, χωρίς ποτέ να του κάνετε την παραμικρή κριτική νομίζω κάνετε μεγάλο λάθος.
Ελευθερία λόγου δεν σημαίνει και ελευθερία σε ιβρυσίες συκοφαντίες και ψέματα.
Σαν εφημερίδες που διατηρίστε και κρατήστε από τις χιλιάδες αγνούς Χριστιανούς και τίμιους πατριώτες πρέπει να σκεπτείτε σοβαρά και να πείτε σ’ αυτούς τους κυρίους ότι δεν δεχόμαστε επιστολές σας όταν είναι υβριστικές συκοφαντικές και γράφετε ασυναρτησίες και ψέματα.
Αυτή είναι η ορθή οδός να είναι ανθρωπιστές αυτοί οι κύριοι και ας πιστεύουν ότι θέλουν.
Ελπίζω να με καταλαβαίνετε. Πέρνω τις εφημερίδες γιατί με πονάει το εθνικό μας πρόβλημα. Είμαι πρόσφυγας. Διαβάζω τις επιστολές και χαίρομαι ένα μόνο Ελληνοκύπριο που ότι γράψει είναι θετικό. Πράβο του είναι πατριώτης. Δεν θα αναφέρω το όνομα του.
Εύχομαι να αναλάβετε τίς ευθύνες σας.
Ήμουνα στη Μονή Κύκκου μετα το πραξικόπημα όταν ο Μακάριος μίλησε στις χιλιάδες που συγκεντρώθηκα. Κάλεσε τους τίμιους αγωνιστές και νόμιμους εθνοφρουρούς να καταθέσουν τα όπλα να παραδοθούν για να μη γίνει αιματοχυσία. Δεν ήθελε να φύγει. Εμείς το πιέσαμε να φύγει. Πήγε στην Αγγλία και ζήτησε από την χώρα αυτή να αναλάβει τις ευθύνες της σαν εγγυήτρια και από εκεί πήγε στα Ηνωμένα Έθνη να ζητήσει βοήθεια. Ο δεκανέας της Χούντας που λέει ότι ο Μακάριος πήγε για διακοπές στην Αγγλία προσβάλει τις εφημερίδες που το δέχτηκα χωρίς κανένα σχόλιο το μεγάλο αυτό ψέμα.

Με ειλικρινή πατριωτικά αισθήματα
Ανδρέας Πάτροκλου Τηλέφωνο (στηδιάθεση της "ΕΦΗΜΕΡΙΣ"}

Κάτοικος Μελβούρνης, 28η Οκτωβρίου 2016

1 comment:

  1. Κύριε Πάτροκλου συμφωνώ με αυτά πού αναφέρεις καί είναι ολα αληθινά , αλλά για τούς μεγάλους πολιτικούς μας Καραμανλή, Παπανδρέου κ.λ.π πού ήξεραν και περίμενα ανυπόμονα τήν ώρα πού θα αλωθεί η Κύπρος για να επανέλθει η Δημοκρατία αυτή οπως τήν ήθελαν , για να γυρίσουν πίσω τροπαιούχοι και να τήν φθάσουν σήμερα σε αυτά τα χάλια , πού στην ουσία δεν είναι διχο-τριχ-χιλιο-χομένη αλλά πλήρως ξεπουλημένη , δεν αναφέρεσαι καθόλου

    ReplyDelete

wibiya widget