Wednesday, September 14, 2016

Ο "πιτσιρίκος" συζητά και σχολιαζει για το σχολειο του Ωραιοκάστρου


Μητέρα σχολιάζει αν είχε πρόσβαση στο  Σύλλογο Γονέων Ωραιοκάστρου :



Αγαπητέ πιτσιρίκο, θα μου επιτρέψεις να πω και γω μια γνώμη σχετικά με το θέμα που προέκυψε στο σχολείο του Ωραιοκάστρου.
Καλό θα ήταν να προταθεί και μία δράση, ώστε να διασφαλιστεί το δυνατόν πώς θα έρθουν τα παιδιά των ξενοφοβικών αυτών γονιών- βλέπεις χρησιμοποιώ τον πιο ελαφρύ χαρακτηρισμό για την συμπεριφορά τους-, θα έρθουν λοιπόν σε επαφή και με την άποψη των άλλων.

Εγώ, εάν είχα πρόσβαση στο σύλλογο γονέων του σχολείου του παιδιού μου, θα πρότεινα να κάνουμε το εξής:
Από τις 13:15 που τελειώνουν το πρόγραμμά τους μέχρι τις 14:00, τα παιδιά των τριών τελευταίων τάξεων θα παρακολουθούν ένα επεισόδιο της σειράς «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται».
Στο τέλος θα γίνει μια μεγάλη συζήτηση για την ξενφοβία, το ρατσισμό, το ναζισμό.
Ας μη μένουμε μόνο στην καταγγελία αυτών των συμπεριφoρών, ας βγούμε μπροστά και ας ξεκινήσουμε, προσπαθώντας να βελτιώσουμε πρώτα το δικό μας μικρόκοσμο.
Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου.

Μ.

Υ.Γ. Το παιδί μου πάει στην Γ΄τάξη. Από την αρχή ο σύζυγος εξέφρασε την επιθυμία να συμμετέχει στις συνελεύσεις. Δεν κλήθηκε ποτέ. Ίσως δεν είναι τυχαίο πως τον αγιασμό του σχολείου τίμησε σύσσωμη η ΝΔ. Απλά είναι ένας ακόμη σύλλογος ( εννοώ το θεσμό) που πρέπει να κερδίζεται με κομματικά κριτήρια, ώστε ακόμη και μέσα από τα σχολεία να περνάνε τις πολιτικές τους ως δήθεν απαιτήσεις των γονιών.
Υ.Γ. 2 Σε ευρωπαϊκές χώρες, πολιτισμένες, όπως οι Σκανδιναβικές, σου παίρνουν την επιμέλεια του παιδιού σου για πολύ πιο ελαφριές συμπεριφορές από αυτήν που δημιουργεί νέες γενιές μισάνθρωπων και αντικοινωνικών πολιτών.
(Αγαπητή φίλη, είναι γνωστό πως λατρεύω τον Νίκο Καζαντζάκη. Στο «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» περιγράφει ξεκάθαρα τον ρατσισμό για τους φτωχούς. Γιατί εκεί είναι όλοι χριστιανοί. Ο Καζαντζάκης -όπως και ο Ξενόπουλος- υπήρξε σοσιαλιστής. Αλλά μάλλον σοσιαλιστής δια της παιδείας και της μόρφωσης, όχι δια της επανάστασης. Εγώ προτείνω να μείνουν οι θρησκείες έξω από τα σχολεία, όπως έκανε η Γαλλία. Η πίστη του καθενός είναι προσωπική υπόθεση και να την κρατήσει για την πάρτη του. Αλλά εμείς βάζουμε ακόμα και τα παιδιά να χωρίζονται με θρησκείες, που δεν τις επέλεξαν τα ίδια. Δεν ξέρουν καν τι είναι η θρησκεία που τους φόρεσαν καπέλο. Θρησκείες, εκκλησίες, προσευχές, αγιασμοί, κόμματα – αυτά δεν είναι σχολεία, είναι κολαστήρια. Όχι, ούτε το «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται». Να δείχνουν στα παιδιά ντοκιμαντέρ με τα κρεματόρια. Όχι μυθοπλασία, την σκληρή πραγματικότητα. Ανθρώπους να καίνε ανθρώπους. Ο φασισμός θα νικήσει όχι στα σχολεία αλλά στην κοινωνία. Ο νεοφιλελευθερισμός οδηγεί στον φασισμό. Κι αυτό, κανένα σχολείο δεν μπορεί να το αλλάξει. Μεγαλώνουν εκατομμύρια φασίστες σήμερα σε πολλές χώρες του κόμου, αν και οι γονείς τους έχουν πολύ διαφορετικές απόψεις. Αλλά μπροστά στην οικονομία της αγοράς, οι γονείς και τα σχολεία ηττώνται …θριαμβευτικά. Εγώ σας ευχαριστώ. Να είστε καλά. Και καλή τύχη.

1 comment:

  1. Αδικει η κυρία τους Σκανδιναβους τους οποίους αποκαλεί 'πολιτισμένους´ επειδη οπως λέει το κράτος παιρνει από τους γονείς τα παιδιά τους για λιγότερο από ξενοφοβία απόψεις!! Προφανώς γνώρισε τον σκανδιναβικό πολιτισμό απο τη δουλειά της ως καθαριςτρια; Δεν νομίζω ότι γνωρίζει απολύτως τίποτα για τον πολιτισμό των Σκανδιναβών και τους αδικεί βάναυσα! ​όσο για τις ανοησίες που γράφει είναι καλύτερα να μην σχολιαστούν γιατι δείχνουν άτομο χωρίς κριτική ικανότητα.

    ReplyDelete

wibiya widget