Friday, September 9, 2016

Φαρμακερό «καρφί» Σόιμπλε σε Τσίπρα: Οταν μαζεύονται σοσιαλιστές, σπάνια προκύπτει κάτι έξυπνο

Την ώρα που οι ηγέτες των επτά μεσογειακών χωρών της ΕΕ συναντώνταν στην Αθήνα, ύστερα από πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα, ο Γερμανός υπουργός Οικομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν έχασε την ευκαιρία να πετάξει το 'καρφί' του, που είχε πρώτο και καλύτερο αποδέκτη τον Ελληνα πρωθυπουργό.
'Οταν οι ηγέτες των σοσιαλιστικών κομμάτων συγκεντρώνονται, τις περισσότερες φορές δεν προκύπτει κάτι έξυπνο', είπε ερωτηθείς σχετικά, λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup στην οποία έλαβε μέρος.
Η ατάκα του απευθυνόταν φυσικά σε όλους τους ηγέτες του δοκιμαζόμενου από την οικονομική κρίση ευρωπαϊκού νότου, καθώς η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών ΜΜΕ υπογραμμίζει ότι βασικός σκοπός του Αλέξη Τσίπρα είναι η δημιουργία ενός κοινού μετώπου των νοτίων εναντίων των βορείων μέσω της συνάντησης στην Αθήνα.
Την ίδια στιγμή πάντως και ενώ το Eurogroup κινούταν στη γνωστή κατεύθυνση απευθυνόμενο σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία, άφηνε να διαρρεύσουν τα σχέδια του για φοροαπαλλαγές πολλών δισ. ευρώ στη Γερμανία, ενόψει μάλιστα εκλογών.
imerisia.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget