Tuesday, August 16, 2016

Αλέξης Τσίπρας: 'Καγκελάρι' χόρεψε ο πρωθυπουργός στο χωριό του,Αθαμάνιο Άρτας


Αντάμωμα του πρωθυπουργού με συγγενείς και φίλους στην πλατεία του χωριού του. Χόρεψε το «Καγκελάρι», παραδοσιακό χορό των Τζουμέρκων, μαζί με όλο το χωριό (vid)


news247

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τους συγγενείς και τους φίλους του στην πλατεία του Αθαμάνιου Άρτας. Αυτούς με τους οποίους στην πλατεία του χωριού μοιράστηκε τα παιδικά του χρόνια και σήμερα τον υποδέχθηκαν με την ιδιότητα του πρωθυπουργού..
AdTech Ad
Ο Έλληνας πρωθυπουργός όταν έφτασε στην πλατεία του χωριού -ανήμερα της ημέρας που γιορτάζει τα Αθαμάνιο- έδειξε να απολαμβάνει το αντάμωμα. Είδε τους συγγενείς του, αγκάλιασε του φίλους του και σίγουρα η ματιά του έδειχνε να αναζητά και να βρίσκει τις αναμνήσεις της παιδικής του ηλικίας.
Δίπλα στον θείο του, τον παπά Δημήτρη Τσίπρα, δεν προλάβαινε να χαιρετά τους πρεσβύτερους, να μοιράζεται αναμνήσεις με τους νεότερους, και να απολαμβάνει την αγάπη των δικών του ανθρώπων. Και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην χορέψει το «Καγκελάρι». Χορός παραδοσιακός των Τζουμέρκων και των χωριών στα Αθαμάνια Όρη που οι κάτοικοι, «επινόησαν» στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Χορός που οι χορευτές χορεύουν σφιχταγκαλιασμένοι, ώστε να συνεννοούνται κιόλας…
Μαζί του χόρεψε σχεδόν όλο το χωριό και όταν τελείωσαν ακολούθησε το «πρωτόκολλο του πανηγυριού». Τα τραπέζια στρώθηκαν, το φαγητό σερβιρίστηκε και το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι το πρωί, όπως ακριβώς επιβάλλει η παράδοση.
Πάρτε μια ιδέα για τον τρόπο που χορεύεται το "Καγκελάρι", από το περσινό αντάμωμα στο Αθαμάνιο:




No comments:

Post a Comment

wibiya widget