Sunday, August 28, 2016

Τηλεοπτικές άδειες: Σαββίδης εναντίον Αλαφούζου και ΑΝΤ1

Δύο εικοσιτετράωρα πριν την δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες, κορυφώνεται η… αγωνία αλλά και η «μάχη» ανάμεσα στους υποψηφίους. Μάχη που περιλαμβάνει  χτυπήματα κάτω από την ζώνη, παρασκηνιακές διεργασίες αλλά και δικαστική αντιπαράθεση. Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση Ιβάν Σαββίδη ο οποίος αύριο αναμένεται νακαταθέσει μήνυση κατά του ΣΚΑΪ και του ΑΝΤ1, κατηγορώντας τους τηλεοπτικούς σταθμούς ότι επιχειρούν μέσω συγκεκριμένων ρεπορτάζ να τον συκοφαντήσουν και να πλήξουν την υποψηφιότητά του.
Η πλευρά του Ιβάν Σαββίδη κάνει λόγο για «συγκεκριμένα ΜΜΕ που έχουν επιτεθεί χυδαία προσωπικά στον ίδιο με αφορμή το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών», επισημαίνοντας «ήταν δεδομένο ότι σε όλη αυτή τη διαδικασία ο κ.Σαββίδης μπορούσε, αλλά επέλεξε να μην κάνει καν ενστάσεις απέναντι σε άλλους υποψηφίους και να επικεντρωθεί  στον δικό του φάκελο υποψηφιότητας».
Αν και δεν κατανομάζουν  οι συνεργάτες του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, άφησαν να διαρρεύσει ότι οι μηνύσεις που θα κατατεθούν , θα αφορούν τον ΣΚΑΙ και τον ΑΝΤ1. Παράλληλα γνωστοποίησαν ότι τα συκοφαντικά όπως τα αποκαλούν ρεπορτάζ των δύο καναλιών, θα τεθούν υπόψιν της επιτροπής του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, αλλά και του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά. Αξίζει να επισημανθεί ότι αρχικώς η υποψηφιότητα Σαββίδη είχε «κοπεί» από την δεύτερη φάση του διαγωνισμού, ωστόσο η προσφυγή που κατέθεσε έγινε αποδεκτή από την αρμόδια επιτροπή.
Οι ποδοσφαιρικοί σύμμαχοι Σαββίδης-Αλαφούζος
Αυτό που αποτελεί άξιο αναφοράς είναι αναμφίβολα το γεγονός ότι με αφορμή τις τηλεοπτικές άδειες, αναπτύσσεται κόντρα ανάμεσα στον Ιβάν Σαββίδη και τον Γιάννη Αλαφούζο, οι οποίοι είχαν αναπτύξει μια ιδιότυπη συμμαχία στον ποδοσφαιρικό χώρο. Στόχος της «συμμαχίας» στην οποία συμμετέχει και ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης, είναι η ανατροπή της ΕΠΟ και του ποδοσφαιρικού κατεστημένου, το οποίο φέρεται να ελέγχει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, επίσης υποψήφιος για μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλήνιας εμβέλειας.
Το «μέτωπο» που είχαν στήσει Σαββίδης και Αλαφούζος κατά του Μαρινάκη φαίνονταν αρραγές και μάλιστα οι δύο επιχειρηματίες χρησιμοποιούσαν κατά το δοκούν τα ΜΜΕ που έχουν υπό την ιδιοκτησία τους ή σε όσα ασκούν επιρροή στη περίπτωση Σαββίδη, προκειμένου να πλήξουν το μεγάλο τους αντίπαλο και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού. Η ποδοσφαιρική «συμμαχία» φαίνεται ότι πηγαίνει… περίπατο μπροστά στο δέλεαρ της τηλεοπτικής άδειας και οι μέχρι πρότινος «φίλοι» προτάσσουν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα, σε μια μάχη που μόλις έχει ξεκινήσει.
ΣΟΦΟΚΛ¨ΕΟΥΣ.gr

1 comment:

  1. Ζήτω η δημοκτατια της διαπλοκής, της τσόντας και της αποπληροφόρησης των Ελλήνων πολιτών που ενημερώνονται από όλους αυτούς τους τύπους. Γι αυτί η Ελλάδα έχει τους λιγότερο ενημερωμένους πολιτες της Ευρώπης. Η κρατική τηλεόραση (βλέπε προπαγανδιστικό μέσο της πολιτικής τάξης) μαζί με τα ιδιωτικά καναλια(για την προπαγάνδιση των εμπορικών και πολιτικών συμφερόντων των μεγαλοεπιχειρηματιών) συνθέτουν την πλέον ζοφερή εικόνα της σημερινής Ελλάδας που συντριβει τον νέο, και τον εργαζόμενο και τον μετατρέπει σε ζόμπι της άρχουςας τάξης και των συμφερόντων της.

    ReplyDelete

wibiya widget