Sunday, July 24, 2016

Κι άλλη έκρηξη σε εστιατόριο Γερμανίας. 1 νεκρός 12 τραυματιες


Έκρηξη σημειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής σε εστιατόριο της πόλης Ανσμπαχ της Γερμανίας προκαλώντας τον θάνατο ενός ατόμου και τον τραυματισμό τουλάχιστον δέκα άλλων, μερικοί από τους οποίους σοβαρά. Η Αστυνομία κάνει λόγο για επίθεση και εκτιμά ότι ο νεκρός είναι ο δράστης της ενέργειας αυτής.
Η πόλη Ανσμπαχ βρίσκεται στο κρατίδιο της Βαυαρίας κοντά στη Νυρεμβέργη και απέχει 150 χιλιομέτρα από το Μονάχο.
Αν και αρχικά τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για διαρροή γκαζιού, ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε λίγο αργότερα ότι πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στο εστιατόριο-καφέ Eugens Weinstube επί της οδού Pfarrstrasse.
Επίσης, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Βαυαρίας είπε ότι μάλλον πρόκειται για εσκεμμένη ενέργεια και όχι για ατύχημα.
Το τραγικό συμβάν επιβεβαίωσε η αστυνομία, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες για τα αίτια. Στο σημείο της έκρηξης μετέβησαν πολλά πυροσβεστικά οχήματα, ασθενοφόρα αλλά και βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί.
H Αστυνομία προχώρησε σε εκκένωση του χώρου όπου διεξαγόταν η υπαίθρια τριήμερη μουσική γιορτή μετά την φονική έκρηξη. Περισσότερα από 2000 άτομα κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τον χώρο της εκδήλωσης για να αποφευχθεί πιθανή επίθεση σε βάρος τους.
Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά επίθεση που σημειώνεται στη Γερμανία, προτού ακόμη η χώρα συνέλθει από την επίθεση της περασμένης Παρασκευής σε εμπορικό κέντρο του Μονάχου, με δράστη έναν 18χρονο ιρανικής καταγωγής γερμανό πολίτη, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο εννέα ατόμων.
Newsroom ΔΟΛ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget