Thursday, June 23, 2016

Σε δίκη για την υπόθεση της Γαλακτοκομικής Σχολής ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης


Σε δίκη για το πλημμεληματικού χαρακτήρα αδίκημα της ηθικής αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, σχετικά με παρέμβαση του στην διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων παραπέμπεται ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Ο βουλευτής φέρεται ότι έχει παρέμβει στη διοίκηση της Σχολής ώστε να μην τιμωρηθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο με προσωρινή αποβολή από την Εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής ένας από τους τρεις σπουδαστές από την Κρήτη, οι οποίοι επρόκειτο να αποβληθούν προσωρινά για φθορές που έκαναν σε κοινόχρηστους χώρους της Σχολής.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης είχε επικαλεστεί το επιχείρημα, ότι ένας εκ των τριών σπουδαστών που επρόκειτο να αποβληθεί, δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να διαμείνει σε άλλο χώρο εκτός Σχολής.

Στην ίδια Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων σπούδαζε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, ο οποίος είχε πέσει θύμα συστηματικού εκφοβισμού (bullying) από κρητικούς σπουδαστές και μετά από εξαφάνιση πέντε μηνών, είχε βρεθεί νεκρός το 2015.

Η δίωξη κατά του κ. Μαρκογιαννάκη είχε αρχικά ασκηθεί από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την παραπομπή του είχε αποφασίσει τον περασμένο Μάρτιο το Συμβούλιο Εφετών Ιωαννίνων. Κατά της απόφασης αυτής, είχε ασκήσει αίτηση αναίρεσης ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Δασούλας. Σήμερα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, απέρριψε την αίτηση αναίρεσης του κ. Δασούλα, με αποτέλεσμα να παραπέμπεται σε δίκη ο κ. Μαρκογιαννάκης.
In.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget