Wednesday, June 15, 2016

ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ. Της ημέρας η άποψη του Αλέκου Μάρκελλου*

ΑΛΈΚΟΣ ΜΆΡΚΕΛΛΟΣ 

Κατανοώ την αγανάκτηση πολλών, αναρωτιέμαι όμως αν έκαστος κατανοεί γιατί ειναι αγανακτισμένος.
Αντιλαμβάνομαι το σύνθημα "παραιτηθειτε" ως έκφραση μιας τέτοιας αγανάκτησης αλλά δυσκολεύομαι να καταλάβω εναντίον ποίου στρέφεται.
Κατα της σημερινής κυβέρνησης, ειναι η εύκολη απάντηση.
Κι αν έχει κάνει ή περισσότερο κι αν δεν έχει κανει ώστε δικαίως να της απευθύνεται.
Καλώς, για πάμε παρακάτω.
Προτάσεις θα κάνει κανείς για κάτι καλύτερο;
Προτάσεις, οχι εκτονώσεις και συναισθηματική γυμναστική.
Κάπου διάβασα "θέλουμε να έιμαστε ισότιμα Ευρωπαίοι πολίτες".
Ε, οι κυβερνήσεις της Ευρώπης σου λένε ομόφωνα "δεν είσαι, είσαι αποτυχημένο κράτος και οικονομικά απόλυτα πτωχευμένος, ένας παρίας της Ευρώπης".
Και είσαι, ως κράτος και τα δύο.
"Κι αν θέλεις να γίνεις κάποτε στο μελλον, Ευρωπαϊκό κράτος τότε θα πρέπει με αποφασιστικές μεταρρυθμίσεις της καρικατούρας κράτους που έχεις, να αλλάξεις.
Θα πρέπει να μειώσεις το υπάρχον κράτος και τις δαπάνες σου και να δημιουργήσεις έσοδα.
 Και για να γίνει αυτό θα κανείς τούτο και το άλλο και δε το συζητώ.
Και μέχρι τότε θα σε δανείζω παρία ξανά και ξανά για να μείνεις ζωντανός, έστω και διασωληνωμένος", σου λέει ομόφωνα η Ευρώπη και οι ΗΠΑ και ολόκληρος ο ανεπτυγμένος κόσμος.
Να τελειώνουμε με τις Εθνικές Αυταπάτες.
Ο δρόμος ειναι μονόδρομος εκτός αν η κοινωνία έχει τα κουράγια και τη θέληση να αρνηθεί αυτή τη προσφορά και να επιλέξει τη "βαλκανική οδό".
Η Ελλάδα απέτυχε και απέτυχε εξαιτίας της κοινωνίας της και των κυβερνήσεων της τόσες δεκαετίες να γίνει σύγχρονο κράτος.
Η Ελλάδα ειναι (ξανά) απολύτως πτωχευμένη, κυκλοφορεί στον πλανήτη με το χέρι απλωμένο σα ζητουλας και ειναι ως Κρατος, απολύτως απαξιωμένη.
Και συνεχίζει να καθυστερεί τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να την ξεκολλήσουν από τον βούρκο της, μέσω της διευκόλυνσης ξένων ιδιωτικών επενδυσεων, που ειναι κι ο μόνος δρόμος να μειώσει την ανάγκη για δανεικά.
Ας παραιτηθούμε πια από τις αυταπάτες και την αδιέξοδη συναισθηματική εκτόνωση.
Όσο κι αν συνεχίσεις το κλαψούρισμα δε θα σε ακούσει κανεις.
 Κι οποίοι πιστεύουν ότι πρέπει να αλλάξουν διαφορα, ας ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ, αντί να μεμψιμοιρούν.

*Ο Αλέκος Μάρκελλος είναι ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Αυστραλία 

3 comments:

  1. Ο Έλληνας είναι οριστικά και αμετάκλητα μπλοκαρισμένος. Το πολιτικό σύστημα και οι πολιτική τάξη τον έχει μπλοκάρει για τη διαιώνιση δων δικών της συμφερόντων. Η οικονομική ελίτ απόλυτα πουλημένη στους ξένους αποκλείει κάθε πιθανότητα αλλαγής πορείας. Οι Έλληνες στο καφενείο, στη δουλειά σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής τους ζωής αναπαράγουν ιδεολογίες που τους έχουν σερβίρει η αριστερά και η δεξιά και τα προπαγανδιστικά κρατικά ή ιδιωτικά ενημέρωση μέσα ενημέρωσης. Τέλεια και παύλα.

    ReplyDelete
  2. To μέγιστο πρόβλημα του μέσου Έλληνα είναι ότι δεν μπορεί να αποβάλλει το εγώ του και να συνυπάρξει κοινωνικά
    Στο σενάριο πού έχει γράψει ο αιώνιος Μπούς τι αναφέρει για τις αδυναμίες του μεσοελληνα ? Δυστυχώς μας εχουν μελετήσει πολύ καλά τα ξένα κέντρα

    ReplyDelete
  3. Ακόμη και αυτό που λέτε δηλαδή η φιλοτομαριστικη συμπεριφορά του έλληνα καλλιεργείται επιμελώς από την πολιτική ελίτ. Δείτε για παράδειγμα πως ομιλούν και πως συμπεριφέρεται ο ένας στον άλλο οι πολιτικοί από το ΚΚΕ μέχρι τη δεξιά στα πάνελ της προπαγανδιστικής κρατικής τηλεόρασης ή άλλου. Βρίζονται μεταξύ τους, δεν σέβεται ο ένας τη γνώμη του άλλου και γενικά συμπεριφέρονται άνδρες ή γυναίκες ανεξαρτήτως σαν πεζοδρομιακοι αλήτες. Αυτό το κάνουν για να δημιουργούν επίφαση πολιτικής διαφορετικότητας. Στην πραγματικότητα είναι όλοι ίδιοι και δουλεύουν μόνο για να παρασύρουν τον κόσμο, ο κόσμος μιμείται τη συμπεριφορά τους στο καφενείο και στους χώρους δουλειάς και οι πολιτικοί τα κονομάνε και χτίζουν βίλες στα βόρεια προάστια και βολεύουν τα τέκνα τους σε θέσεις του ευρωβουλιου.

    ReplyDelete

wibiya widget