Sunday, May 15, 2016

Eurovision 2016: Πρωτιά για Ουκρανία – Δεύτερη η Αυστραλία – Τρίτη η Ρωσία. ΣΧΟΛΙΟ

ΤΖΑΜΑΛΑ 


Με ένα πολιτικοποιημένο τραγούδι η Ουκρανία κατάφερε να αναδειχθεί η νικήτρια της eurovision.
H 32χρονη Τζαμάλα που ανήκει στη μουσουλμανική μειονότητα των Τατάρων της Κριμαίας ερμήνευσε το τραγούδι με τίτλο “1944”.
«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα και την ίδια στιγμή μεγάλη ευθύνη. Ήμουν σίγουρη πως αν τραγουδήσεις και πεις την αλήθεια αυτό μπορεί να αγγίξει τους ανθρώπους,» δήλωσε η Τζαμάλα.
Το τραγούδι αναφέρεται στην μαζική απέλαση των Τατάρων της Κριμαίας, από τις δυνάμεις του Ιωσήφ Στάλιν, το 1944.
Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Αυστραλία με την η 27χρονη, Ντάμι Ιμ, η οποία ερμήνευσε το τραγούδι “Sound of Silence”.
Στην τρίτη θέση ο Ρώσος Σεργκέι Λάζαρεφ, με ένα τραγούδι που έγραψε ο Δημήτρης Κοντόπουλος και τη χορογραφία έκανε ο Φωκάς Ευαγγελινός.
«Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας. Νομίζω τα καταφέραμε. Οι τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο μας έδωσαν την πρώτη θέση και αυτό είναι το πιο σημαντικό,» δήλωσε ο Λάζαρεφ.
Η Κύπρος που κατάφερε να φτάσει στον τελικό του διαγωνισμού με τους Minus One και το «Alter Ego», κατατάχθηκε στην 21η θέση.
euronews.com
ΚΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΤΡΥΦΩΝΑ ΟΛΥΜΠΙΟΥ στο ΦΒ
Eurovision, μια πολιτική φούσκα!
Πρόπερσι εξέλεξαν το έκφυλο ον της Αυστρίας, τώρα εξέλεξαν την Ουκρανία, αλλά γιατί; Απλώς για να χτυπήσουν τη Ρωσία.
Δήθεν συγκινήθηκαν οι χώρες που ψήφιζαν, για τον εκπορτισμό των τουρκοτατάρων από την Κριμαία το 1944. Της πόρνης τα καμώματα, που λέει η Μήτσος. Αλλά δεν ρωτά κάποιος, πώς βρέθηκαν οι τουρκοτάταροι στην Κριμαία!
Η Κριμαία υπήρξε κατάκτηση των Οθωμανών και μετακόμισαν τουρκοτατάρους εκεί για να αλλοιώσουν τον υπάρχοντα κυρίως Ελληνικό και δευτερευόντως Ρωσικό πληθυσμό. Η ιστορική άγνοια θριαμβεύει! Θα πρέπει μάλλον να μάθουμε να συγκινούμεθα για τους κλέφτες της ιστορίας (Σκοπιανούς) και για τους κλέφτες χωρών (Τούρκους)!

No comments:

Post a Comment

wibiya widget