Wednesday, May 4, 2016

Βαρουφάκης: Η Χίλαρι Κλίντον είναι επικίνδυνος άνθρωπος

Την άποψή του για την υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών και πρώην υπουργώ Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, εξέφρασε σε συνέντευξή του στο Business Insider o Γιάνης Βαρουφάκης.
«Επειδή είναι στα αριστερά του Ντόναλντ Τραμπ αυτό δεν σημαίνει ακριβώς ότι είναι εκπρόσωπος της αριστεράς. Είναι σαν να λες ότι ο Αττίλας ήταν αριστερά του Τζέκινς Χαν. Δεν βγάζει πολύ νόημα», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης που συνέχισε κάνοντας μία αναφορά στη θητεία της Κλίντον στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.
«Η Κλίντον απέκλεισε τον εαυτό της από την προοδευτική πολιτική όταν στήριξε τον πόλεμο στο Ιράκ, όταν ως υπουργός Εξωτερικών μετείχε σε αυτή την καταστροφή που λέγεται Λιβύη και μάλιστα πανηγύρισε βλέποντας το βίντεο του ακρωτηριασμού ενός πολύ κακού ανθρώπου. Οποιοσδήποτε πανηγυρίζει βλέποντας τον ακρωτηριασμό ακόμη και εχθρού, στο δικό μου μυαλό είναι επικίνδυνος άνθρωπος. Και τέλος, όταν στρατηγικά αλλά και από άποψη, ταυτίστηκε με την Γουόλ Στριτ στην προσπάθεια να μην μεταρρυθμιστεί σοβαρά, μετά από την κατάρρευση του 2008», εξήγησε ο Βαρουφάκης. Ιefimerida.gr .

1 comment:

  1. Ο Βαρουφακης είναι spot on! Μπορεί ο ίδιος να είναι μάλλον ερασιτέχνης πολιτικός αλλά είναι έντιμος και σύναξης στην πολιτική του. Δεν είναι Τσίπρας! Και αυτό τον τιμά.

    ReplyDelete

wibiya widget