Saturday, May 7, 2016

ΚΡΑΥΓΗ.Ανοιχτή επιστολή στον κύριο Φίλη. Της Γιώτας Ιωακειμιδου

Η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Γιώτα Ιωακειμίδου γράφει.:
Ανοιχτή επιστολή στον κύριο Φίλη.
Απες , η περιοχή της " Λευκής Γενοκτονίας¨"...και αυτό είναι Γενοκτονία κύριε Φίλη
Εκτός από την "κόκκινη γενοκτονία",όσοι δηλαδή σφαγιάστηκαν από το τούρκικο μαχαίρι, έχουμε και την "λευκή γενοκτονία" δηλαδή δεν τους σκότωσαν μεν ,αλλα τους εξόρισαν και πέθαναν . Πριν την υπογραφή της συνθηκης ανταλλαγής ,το 1921 εξορίστηκαν ολοι οι κάτοικοι της περιοχής Επές με απώτερο σκοπό την εξόντωση τους. Από την Κοβ-τεπέ του Απές καταγόταν ο παπούς μου . Εξορίστηκε το σύνολο του πληθυσμού ,10 χιλιάδες ψυχές. Ξέρετε πόσοι ήρθαν εδώ; 2,5 χιλιάδες περίπου, τι 1/4 δηλαδή. Γιατί εξορίστηκαν; Αποτελούσαν δήθεν εμπόδιο στα σχεδια του Κεμάλ που ήθελε να καθαρίσει τα νώτα του.περιπλανηθηκαν 2 χρόνια στα βάθη της Ανατολίας . Πορείες θανάτου μέσα σε κακοτράχαλα βουνά,χιόνια,λάσπες ,νυχτωμένοι σε άγρια δάση και βουνά . Κάθε πρωί που ξημέρωνε έλειπαν κάποιοι. Τα κοκκαλα του σπάρθηκαν σε άξενες περιοχές,χωρίς μνήματα, χωρίς κερί ,χωρίς ψαλμό. Πέρασαν μέσα απο Αρμενία,Συρία, Λίβανο, ανυπόδητοι, με σαπισμένα ρούχα πάνω τους. Οι περιοχές που περνουσαν δεν ηταν πάντα φιλικές, τους άρπαζαν τα λιγοστά τους υπάρχοντα,τα κουρέλια που τους ειχαν απομείνει. Επιβίωσαν ζητιανεύοντας . Υπάρχει πουθενα αλλού στην ιστορία παρόμοιο δράμα; Υπάρχει άλλος λαός με τετοια απαντοχή και υπομονή; Δεν αυτό γενοκτονία; τα 2/3 άφησαν εκεί την τελευταια τους πνοή. Δεν πήγαν "ταξίδι αναψυχής",αλλά στάλθηκαν σε πορειες θανάτου με σκοπό την εξόντωση,την γενοκτονία. Μόνον μια σκεψη τους κρατούσε ακόμα ζωντανους τους ελάχιστους που επιβίωσαν, η μητερα πατρίδα. Δυο χρόνια πορευονταν ,σκιες θανάτου, θύματα της απόφασης του Κεμάλ να τους εξοντώσει , ο φοβερός Τοπάλ οσμάν εξόντωσε χιλιαδες έλληνες , Οι τούρκοι τον έχουν ήρωα και καλα κανουν . Αλλά εμεις;Πως μπορει ένας Ελληνας να συντασσεται με τις αποψεις των σφαγέων μας;, Ακομα και σήμερα έχουν το θρασος να απειλουν τις χωρες που αναγνωρίζουν την γενοκτονια μας. Πως μπορει να δεχτει καποιος την ανιστόρητη τοποθετηση σας κυριε Φίλη; Η εξόντωση του μισού και παραπανω ποντιακου πληθυσμου δεν είναι γενοκτονία; Επρεπε να πεθανουμε όλοι; Δεν αναμοχλευομε τα πάθη ,αλλά δεν ξεχναμε την ιστορία,δεν μπορει να γινει αλλιως , δεν μπορει να ξεχαστει ούτε η κοκκινη ουτε η λευκη γενοκτονία...Οι ελαχιστοι που διασωθηκαν και ηρθαν εδω δεν τους αγκαλιασε η μανα Ελλάδα...Περασαν τα χρόνια και ποτε δεν περιμεναμε να αρνηθούν την ιστορία μας οι συνελληνες .Δεν μπορούμε να το δεχτούμε, δεν γίνεται ,μας πνιγει το αιμα , το δίκιο των παπουδων μας ,που εζησαν για ενα χρόνο μεσα σε σπηλιες στην Συρία ,όπως τα θηρία, έζησαν σε μαντρια μέσα στον Λιβανο ,οπως τα ζώα ....Από 10 χιλιαδες ,σώθηκαν 2,5 χιλιαδες, ειναι και αυτό γενοκτονία κύριε Φίλη.

4 comments:

  1. Ο Φίλης δεν είναι ξαν συνέλληνΣ. Είναι ένας ενσυνηδειτος και ανιστόρητος βλακ όπως δυστυχώς πολλοί άλλοι που δεν τους αγγίζει η τραγωδία των Ποντίων ή η κάθε προσωπική ή συλλογική ανθρώπινη τραγωδία. Είναι ένας ατομικιστης που νομίζει ότι μπορεί να παίζει με τις λέξεις. Παριστάνει τον πνευματώδη και θέλει να ανήκει στην πολιτική ελίτ γιατί αυτή η θέση του εξασφαλίζει τη θέση του. Π Φίλης αισθάνεται πιο άνετα όταν συνομιλεί με έναν λαθρομετανάστη από ότι σε ένα έλληνα Πόντιο, μανιατη, Θεσσαλονίκη πηγή ηπειρώτη. Κι αυτό γιατί ο λαθρομετανάστης είναι σίγουρο ότι θα τον ψηφίσει για να επανεκλεγεί αφού όταν πάρει το χαρτί πολιτογραφισης που θα του δώσει ο φίλης ενώ ο πόντιος, Θεσσαλός, μανία της κλπ δεν τον έχει ανάγκη και έχει την ευχέρεια να τον καταψηφίσει. Σκεφτείτε το καλά. Γιατί οι πολιτικοί κολακεύουν τόσο πολύ τους λαθρομετανάστες; Γιατί τους έξυνα σίγουρους ψηφοφόρους. Ο φίλης δεν συμπαθεί τους Ποντίους όπως δεν συμπαθεί κανέναν έλληνα. Συμπαθεί τους λαθρομετανάστες γιατί ψηφίζουν το κόμμα του. Πολύ απλά.

    ReplyDelete
  2. Ο φίλης νομιζει ότι τη θέση που κατέχει δεν την χρωστάει στον Πόντιο, τον Θεσσαλό, τον κρητικό, τον ηπειρώτη κλπ. Πιστεύει ότι την θέση του και την καριέρα του την χρωστάει στην έγκριση της Μερκελ και στο πολιτικό ψεύδος. Όσο πιο πολλά ψέματα λέει τόσο πιο δημοφιλής γίνεται στη Μερκελ. Όσο πιο σκληρός είναι απέναντι ΑΤΜ έλληνα και στον πολιτισμό του τόσο πιο αρεστός γίνεται στους Γερμανούς πάτρωνες του. Ο φίλης και οι άλλοι πολιτικοί της κατηγορίας του χρωστάνε την ύπαρξη τους έτσι πιστεύουν στον ξένο παράγοντα και στην υποτέλεια.

    ReplyDelete
  3. Πρέπει ο κάθε Έλληνας να καταλάβει ότι όταν ψηφίζει τους πολιτικούς του λεγόμενου συνταγματικού τόξου (βλέπε κατεστημένα κόμματα) δεν ψηφίζει για ούτε για το συμφέρον του, ούτε για το συμφέρον της πατρίδας του, ούτε για την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου. Ψηφίζει την κλεπτοκρατία που αναλασσεται στην εξουσία. Οι Έλληνες πρέπει να ξεπεράσουν τις ατομικές φοβίες τους και το ατομικό τους συμφέρον και να ψηφίσουν εκείνους τους πολιτικούς που σηκώνουν ανάστημα και λένε όχι στους γερμανους και τους Γάλλους που τους πίνουν το αίμα ξεπληρώνοντας τα δάνεια των γαλλογερμανικων τραπεζών που πήραν οι πολιτικοί στο όνομα του λαού.

    ReplyDelete
  4. Ο φίλης αν γνώριζε τη σύγχρονη ελληνική ιστορία θα ήξερε ότι οι Πόντιοι κράτησαν την Μακεδονία από τα νύχια των βόρειων γειτόνων μας. Αν δεν ήταν οι Πόντιοι με τον πατριωτισμό τους, τη λεβεντιά τους η Μακεδονία θα αποτελούσε ονειρο. Αλλά ο φίλης ΔΕΝ νοιάζεται για πατριωτισμό, Μακεδονία και τέτοια πεζά Αυτός και οι της παρέας του νοιάζονται για την επανεκλογή τους και τους παχυλούς βουλευτικούς του μισθούς σε σκληρό νόμισμα (το γερμανικό ευρώ). Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ίχνος πατριωτισμού. Γι αυτό και δε νοιάζονται για τις θυσίες των ποντιων Ελλήνων. Αυτοί προτιμούν τους Τούρκους όπως οι προεστοί στην περίοδο της οθωμανικής σκλαβιάς.

    ReplyDelete

wibiya widget