Friday, May 6, 2016

Ασαντ προς Πούτιν: Το Χαλέπι είναι το δικό μας Στάλινγκραντ

Με τη Μάχη του Στάλινγκραντ, σημείο καμπής του Β' Παγκοσμίου Πολέμου με τη νίκη του σοβιετικού στρατού έναντι της ναζιστικής Γερμανίας, συγκρίνει ο Μπασάρ αλ-Ασαντ τη μάχη για το Χαλέπι της Συρίας σε μήνυμά του προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν εν όψει των εορτασμών για την Ημέρα της Νίκης στην Ρωσία.

«Το Στάλινγκραντ τιμάται στο Χαλέπι και όλες τις συριακές πόλεις. Η Συρία υπόσχεται να συνεχίσει να μάχεται έως ότου οι επιτιθέμενοι ηττηθούν και η τελική νίκη είναι δική μας» αναφέρεται σε τηλεγράφημα Ασαντ προς τον ρώσο πρόεδρο, το οποίο επικαλείται το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA και αναμεταδίδει το ρωσικό Sputnik.

Ο Μπασάρ αλ-Ασαντ συνεχίζει λέγοντας πως «η ρωσική στήριξη στην μάχη της Συρίας κατά της τρομοκρατίας αντικατοπτρίζει τη θέληση του ρωσικού λαού να θέσει τέρμα στην αδικία και να ξεπεράσει τις δυσκολίες.

»Ο ρωσικός λαός πλήρωσε βαρύ τίμημα για την Ημέρα της Νίκης και η αποφασιστικότητά του θα μείνει στην μνήμη γενεών ανά τους αιώνες» καταλήγει το τηλεγράφημα Ασαντ που επικαλείται το πρακτορείο SANA.

Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι θα τηρήσει ένα «καθεστώς ηρεμίας» για διάστημα 48 ωρών στο Χαλέπι, μετά την αμερικανο-ρωσική συμφωνία να παραταθεί από χθες, Πέμπτη, η εκεχειρία στη συριακή πόλη που μετρά εκατοντάδες νεκρούς τις τελευταίες εβδομάδες σε επιδρομές και συγκρούσεις.

Ωστόσο, ο Ασαντ διαμηνύει ότι δεν θα δεχθεί τίποτα λιγότερο από πλήρη, συντριπτική νίκη έναντι των δυνάμεων των ανταρτών, στο τηλεγράφημα με το οποίο ευχαριστεί τον Βλαντιμίρ Πούτιν για τη ρωσική στρατιωτική υποστήριξη.
Τα Νέα.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget