Κάθετοι είναι οι αξιωματικοί της Τροχαίας που ερευνούν τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος, το οποίο κόστισε την ζωή στον τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη, ως προς το ερώτημα, ποιος οδηγούσε το μοιραίο εκείνο πρωινό.
Η Τροχαία έλαβε όντως κάποιες νέες καταθέσεις, καθ’ υπόδειξη της οικογένειας Παντελίδη, οι οποίοι εκείνο το βράδυ έπαιζαν χαρτιά μαζί του στο σπίτι-παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη.
Σύμφωνα με τους ίδιους, κατά την αποχώρηση του Παντελή Παντελίδη από το συγκεκριμένο σπίτι, η Φρόσω Κυριακού εξέφρασε την επιθυμία να οδηγήσει εκείνη λόγω της κακής κατάστασης του Παντελή Παντελίδη, ωστόσο κανείς δεν είδε με τα μάτια του ποιος τελικά οδήγησε…
Αυτό το σκέλος, σύμφωνα με τις Αρχές όμως, έχει απαντηθεί όχι μόνο από καταθέσεις, όχι μόνο από πορίσματα αλλά και από αναλύσεις των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., κατά τις οποίες δεν βρέθηκαν αποτυπώματα της Φρόσως στο τιμόνι και τα χειριστήρια.
AdTech Ad 
Αντιθέτως βρέθηκαν τα αποτυπώματα του θύματος, όπως και τρίτων ατόμων, ασχέτων με το περιστατικό του τροχαίου, αλλά και γενετικό υλικό του θύματος τόσο στα χειριστήρια όσο και στο πλευρικό τζάμι του οδηγού.
Οι ίδιες οι κοπέλες που έχουν καταθέσει και εκείνες στην Τροχαία, υποδεικνύουν και οι δύο ως οδηγό τον Παντελή Παντελίδη, ενώ παρά την κακή κατάσταση που βρισκόταν το θύμα λόγω της υπερκατανάλωσης αλκοόλ, οι Αρχές δεν έχουν καταλήξει πως ήταν ημιλιπόθυμος, αλλά ότι σίγουρα δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει.
Η δικογραφία για την Τροχαία οδεύει στην ολοκλήρωσή της και είναι θέμα ημερών πλέον να παραδοθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.
Αυτό που έχει εκνευρίσει όμως τους αξιωματικούς της Τροχαίας σχετικά με την υπόθεση αυτή, είναι ότι πολύ απλά δεν την αφορά το εάν το θύμα και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι έπαιζαν χαρτιά πριν ή όχι και πόσα έχασαν, καθώς αυτό αφορά άλλες διωκτικές Αρχές, αλλά τι συνέβη σε αυτό το τροχαίο και ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του εντελώς άδικα και άλλοι δύο τραυματίστηκαν.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ίδιοι αξιωματικοί «ένα τροχαίο δυστύχημα δεν αποτελεί πεδίο τηλεοπτικών αντιπαραθέσεων, αλλά ποιοι είναι οι λόγοι που οι άνθρωποι χάνουν την ζωή τους και δυστυχώς σε αυτή την περίπτωση ισχύει ότι και στην πλειονότητα των περιπτώσεων αυτών, δηλαδή ότι ο οδηγός υπερέβη τους κανονισμούς του ΚΟΚ, ειδικά σε ό,τι αφορά την κατανάλωση αλκοόλ, με αυτό το τραγικό αποτέλεσμα, το ίδιο μοιραίο και τραγικό αποτέλεσμα όπως στις πλείστες των καθημερινά αντίστοιχων περιπτώσεων»…