Thursday, May 26, 2016

Στην Αθήνα ο Πούτιν την Παρασκευή με 9 υπουργούς

Το απόγευμα της Παρασκευής στις 3:30 φτάνει στην Αθήνα ο ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, συνοδευόμενος από εννέα υπουργούς



Στο αεροδρόμιο θα τον υποδεχτεί ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, ενώ στη συνέχεια ο κ.Πούτιν θα κατευθυνθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Οι συνομιλίες των δύο προέδρων θα διαρκέσουν περίπου μισή ώρα.

Αμέσως μετά ο ρώσος πρόεδρος θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και για διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών. Στις 6.30 το απόγευμα θα του παρατεθεί γεύμα εργασίας (στο Μέγαρο Μαξίμου) και αφού υπογραφούν οι συμφωνίες για την ενέργεια και τις επενδύσεις (πιθανότητα για τα τρένα) θα ακολουθήσουν δηλώσεις των κκ. Πούτιν και Τσίπρα.

Στις 19:25 ο ρώσος πρόεδρος θα μεταβεί στο Βυζαντινό Μουσείο συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό. Το Σάββατο θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και από εκεί στο Αγιο Ορος. Στην Ιερά Κοινότητα (η οποία έχει γίνει φρούριο από τα μέτρα ασφαλείας) θα παραμείνει περί τις πέντε ώρες.σ

1 comment:

  1. Διαβάσατε προσεχτικά το μήνυμα του Πούτιν μέσω καθημερινής; Μας θυμίζει κι αυτός ότι δεν ήταν μόνο οι Γάλλοι και οι Εγγλέζοι που συνσβσλσν στην ανεξαρτησία μας. Ήταν και η σωσία μεγάλη τότε δύναμη όπως και τώρα. Μας θυμίζει επίσης ο ρώσος πρόεδρος ότι μας κάνει σκόντο σην τιμή του γκαζιού που αγοράζουμε από την σωσία και ότι επίσης έχουμε πολλά κοινά όπως τον ορθ´οδοξο πολιτισμό (σημειώστε αποφεύγει τη χρήση της λέξης θρησκεία). Μήπως θίξει τους Συριζαίους; Ή τους δικούς του οπαδούς; Ποιος ξέρει. Πάντως ο Πούτιν φαίνεται ευγενικός και δεν προσιδιάζει το αλαζόνα Ορλάντ που εντός του ελληνικού υπουργικού συμβουλίου προσβάλει τον κακόμοιρο και φλεγματικό Στουρνάρα λέγοντας του: εσύ γιατί δεν μιλάς γαλλικά; Όλοι οι άλλοι έχω μιλάνε γαλλικά. Και ο Στουρνάρας (όνομα και πραμα) σαν έβγαλε άχνα. Ούτε φυσικά ο σαμαράς είπε τίποτα γιατί κι αυτός είναι πουλημένος στα γαλλογερμανικά συμφεροντα.

    ReplyDelete

wibiya widget