Sunday, April 24, 2016

Γιατί έχουν πεθάνει τόσοι διάσημοι το 2016 - «Θα ακούσουμε για πολλούς ακόμα "


Γιατί έχουν πεθάνει τόσοι διάσημοι το 2016 - «Θα ακολουθήσουν πολλοί ακόμα

Διανύουμε μόλις τον τέταρτο μήνα του 2016 και η λίστα των celebrities που έχουμε θρηνήσει φέτος, είναι, δυστυχώς, μεγάλη και συνεχίζει να μακραίνει.
Ο θάνατος του Prince, το απόγευμα της Πέμπτης (21/04), συγκλόνισε για μια ακόμα φορά φέτος τον κόσμο των Τεχνών και όχι μόνο.
AdTech Ad
Το όνομά του ήρθε να προστεθεί δίπλα σε αυτά του David Bowie, του Ουμπέρτο Έκο, της Χάρπερ Λι, του Γκλεν Φρέι, του Lemmy (δύο ημέρες πριν μπει το 2016), του Άλαν Ρίκμαν, του Γιόχαν Κρόιφ, του Black. Στην Ελλάδα «έφυγαν» μεταξύ άλλων ο Γιάννης Βόγλης, η Άννα Συνοδινού, ο Κώστας Κουτσομύτης, ο Παντελής Παντελίδης...
Τι συμβαίνει όμως και το 2016 είναι τόσο «σκοτεινό»;
Σύμφωνα με άρθρο του bbc.com, αυτή η κατάσταση, να αποχαιρετούμε δηλαδή ανθρώπους που έχουν «γράψει» με τον δικό τους τρόπο στη ζωή μας, θα είναι η καθημερινότητά μας από εδώ και πέρα. Οι αριθμοί φέτος αποτελούν ένα «φαινόμενο» καθώς όπως σημειώνει o δημοσιογράφος της ιστοσελίδας που έχει αναλάβει τις νεκρολογίες Nick Serpell, το πρώτο τρίμηνο του 2015 είχε γράψει για το θάνατο πέντε celebrities ενώ το ίδιο διάστημα φέτος, έχει φτάσει τους 24.
bbc
Σύμφωνα πάντα με το bbc.com, οι λόγοι που συμβαίνει αυτό είναι περισσότεροι από ένας.
«Οι άνθρωποι που άρχισαν να γίνονται διάσημοι τη δεκαετία του '60, μπαίνουν τώρα τα 70 τους χρόνια κι αρχίζουν να πεθαίνουν», αναφέρει ο Serpell. Επίσης «υπάρχουν περισσότεροι διάσημοι σήμερα απ' ότι παλαιότερα. Στην εποχή του πατέρα μου ή του παππού μου, οι celebrities προέρχονταν από το σινεμά, δεν υπήρχε η τηλεόραση. Τα επόμενα χρόνια όμως, όποιος ΔΕΝ ήταν στην τηλεόραση, δεν ήταν και διάσημος».
Παράλληλα, οι περισσότεροι από τους διάσημους που πεθαίνουν τώρα, ανήκουν στη λεγόμενη baby-boom γενιά, γεννήθηκαν δηλαδή μεταξύ του 1946 και του 1964, όταν και ο πληθυσμός της Γης αυξήθηκε ραγδαία. Δεν είναι τυχαίο, ότι όπως σημειώνει το άρθρο, το 2014 το 23% του πληθυσμού των ΗΠΑ, ανήκε σε αυτή τη γενιά, δηλαδή περίπου 76 εκατ. άνθρωποι.
Καθώς εκείνο το διάστημα γεννιόντουσαν περισσότερα μωρά, αναμενόμενο είναι ότι περισσότερα μεγαλώνοντας θα γίνονταν διάσημοι ενήλικες. Τώρα, αυτοί, που είναι μεταξύ 70 και 52 ετών, πεθαίνουν.
Χαρακτηριστικά, ο Prince ήταν 57 ετών, ο David Bowie 69 και ο Άλαν Ρίκμαν 69, ανήκαν δηλαδή σε αυτή τη γενιά.
Ένας δεύτερος παράγοντας αυτού το «φαινομένου» των πολλών θανάτων διασήμων είναι το γεγονός ότι πλέον, οι celebrities είναι περισσότεροι από ποτέ, χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με τον Serpell.
Θα συνεχιστούν οι κακές ειδήσεις για τους celebrities;
Όπως αναφέρει ο Serpell, πιθανότατα, ναι. «Τα επόμενα δέκα χρόνια, όλοι αυτοί οι διάσημοι θα μπαίνουν στην ένατη δεκαετία της ζωής τους και οι θάνατοι θα συνεχιστούν. Κι αυτό, χωρίς να προσθέσουμε όλους εκείνους που πεθαίνουν ανεπάντεχα, χωρίς να είναι ηλικιωμένοι».


newsbomb.gr

2 comments:

  1. Ένας ακόμη λόγος (σοβαρός) που μας αποχαιρετούν πρόωρα πολλοί celebrities είναι η χρήση (κατάχρηση;) των ναρκωτικών που είναι πολύ διαδεδομένα το χώρο της διασκέδασης, έβδομης τέχνης κλπ

    ReplyDelete
  2. Απο ολα αυτά τα καθάρματα τούς πολιτικάντηδες δεν ψοφισε ούτε ένας τούς τρέφει η ανευθυνότητα και η σιγουριά τής ατιμωρησίας , το άγχος είναι άγνωστο σε αυτούς

    ReplyDelete

wibiya widget