Tuesday, March 8, 2016

Γαλλικά καταδιωκτικά αναχαίτισαν ρωσικά βομβαρδιστικά πάνω απο τη Μάγχη


Δύο γαλλικά καταδιωκτικά αεροσκάφη αναχαίτισαν δύο ρωσικά βομβαρδιστικά TU-160 επάνω από την Μάγχη, κοντά στις γαλλικές ακτές, στις 17 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα το αρχηγείο της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

"Τα βομβαρδιστικά είχαν απογειωθεί από τη Ρωσία, πέταξαν γύρω από τη Νορβηγία, από τα αγγλικά νησιά και 'εντοπίσθηκαν' από την βρετανική πολεμική αεροπορία. Τα εντοπίσαμε στη Μάγχη", εξήγησε ο σμήναρχος Αντρέ Λανατά κατά τη διάρκεια συνάντησης με μέλη της Ενωσης Δημοσιογράφων του Ρεπορτάζ Αμυνας.
"Παρέμειναν επάνω από τα διεθνή ύδατα, έκαναν αναστροφή πριν από τον γαλλικό εναέριο χώρο. Τα συνοδεύσαμε προς βορράν", πρόσθεσε.
Ενα Rafale και ένα Mirage 2000 επιστρατεύθηκαν για την αναχαίτιση, που έγινε σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων ανοικτά του Τουκέ στη βόρεια Γαλλία, διευκρίνισε εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας της Γαλλίας.

Τα δύο γαλλικά καταδιωκτικά τροφοδοτήθηκαν εν πτήσει από βρετανικό αεροσκάφος για να συνεχίσουν χωρίς διακοπή την αποστολή τους.
Σύμφωνα με τον σμήναρχο Λανατά, αυτές οι ρωσικές κινήσεις προς τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ είναι αρκετά σπάνιες και έχουν ως στόχο να δηλώσουν την ρωσική παρουσία απέναντι στην Ατλαντική Συμμαχία.

Τον Ιανουάριο 2015, δύο Mirage 2000 και ένα Rafale της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκαν για να αναχαιτίσουν δύο ρωσικά βομβαρδισιτκά TU-95 Bear επάνω από τη Μάγχη.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget