Thursday, February 11, 2016

Τραγωδία στο Πολ.Ναυτικό.Βρέθηκαν οι σοροί των δύο χειριστών του μοιραίου ελικοπτέρου


Εντοπίστηκαν οι σοροί δύο εκ των τριών μελών του πληρώματος που μοιραίου ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, που συνετρίβη τα ξημερώματα στη νήσο Κίναρο, ανάμεσα στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το υπουργείο Άμυνας, οι νεκροί είναι οι υποπλοίαρχοι Τουλίτσης Αναστάσιος (κυβερνήτης) και Πανανάς Κωνσταντίνος (συγκυβερνήτης), ενώ ακόμα αγνοείται η τύχη του ναυτίλου του ελικοπτέρου, ανθυπασπιστού Ευαγγέλου Ελευθέριου, αν και οι ελπίδες ότι είναι ζωντανός είναι μηδαμινές.

Στις έρευνες συμμετέχουν ειδικές δυνάμεις του Στρατού και του Ναυτικού αλλά άνδρες της ΕΜΑΚ.

Για τραγικό γεγονός έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν μπορώ να πω συλληπτήρια, όσο οι έρευνες είναι σε εξέλιξη. 

Το στίγμα του αεροσκάφους χάθηκε από τα ραντάρ στις 2:45 το πρωί και το πρώτο θερμικό ίχνος εντοπίστηκε από τα ελικόπτερα διάσωσης στις 4:40, σε απόκρημνη περιοχή στις όχθες της νήσου Κινάρου. Στις 7:01 υπήρξε και οπτικός εντοπισμός των συντριμμιών.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης τόνισε ότι ακόμα δεν μπορούμε να πούμε για τα αίτια της συντριβής. Προσέθεσε ότι την ώρα της πτώσης το ελικόπτερο πετούσε περίπου στα 400 πόδια και είχε εξαιρετικές πτητικές δυνατότητες.

Το ελικόπτερο εκτελούσε άσκηση και είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς».

«Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές χθες το βράδυ», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Λέρου Μιχαήλ Κόλιας. Η Κίναρος ανήκει διοικητικά στη Λέρο.

Συλληπητήρια από τον πολιτικό κόσμο
Τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του πληρώματος του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, που κατέπεσε σήμερα τα ξημερώματα στα νερά του Αιγαίου, εν ώρα καθήκοντος προς την Πατρίδα, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, εκφράζει με δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως «σήμερα η Ελλάδα, οι Ελληνες, οι Ένοπλες Δυνάμεις, πενθούμε» και δηλώνει «συγκλονισμένος» για το γεγονός, εκφράζοντας παράλληλα τα βαθιά του συλλυπητήρια στις οικογένειές του πληρώματος. «Θα αποτελούν, πάντα, παράδειγμα και έμπνευση για όλους μας» τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης.

Τα συλληπητήρια και την συμπαράστασή του στις οικογένειες «των αθώων θυμάτων- ηρώων οι οποίοι έπεσαν υπερασπιζόμενοι των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας» εξέφρασε και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ. «Αυτή είναι μια πολύ τραγική εξέλιξη. Οι άνδρες των ενόπλων δυνάμεων πληρώνουν πολύ βαρύ τίμημα για την υπεράσπιση των συνόρων θα πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια της τραγωδίας». 


Την θλίψη της για το περιστατικό εξέφρασε και η Φώφη Γεννηματάμιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget