Wednesday, February 24, 2016

Οι ευγενείς Τρικαλινοί ξεχώρισαν και πάλι..

Σε αντίθεση με την ξενοφοβία, και αδιαφορία του δημάρχου Καλαμπάκας Χρήστου Σινάνη (δεν ξέρω ποιοι και πόσοι δημότες του θα τον χειροκροτήσουu ν),  που φοβήθηκε να ανοίξει το νέο γυμναστήριο του δήμου του μην καταστραφεί… στους 400 περίπου πρόσφυγες, ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου άνοιξε το γυμναστήριο της Μπάρας όπου εδώ και λίγη ώρα βρήκαν λίγη ζεστασιά και στέγη να κοιμηθούν απόψε.
Δεν μένει πάρα εμείς οι Τρικαλινοί να ανοίξουμε την αγκαλιά μας, κάτι που αυτές τις δυο μέρες έχουν κάνει δεκάδες συμπολίτες μας. Είναι αδιανόητο να σκεφτεί κανείς πως ένας πληθυσμός 80.000 δεν μπορεί να παρέχει σε 400 ανθρώπους με πάνω από 100 παιδιά ανάμεσα τους, τροφή και στέγη για λίγες ημέρες.
Αυτή τη στιγμή στο κλειστό γυμναστήριο της Μπάρας μεταφέρονται τρόφιμα και κουβέρτες, ενώ στον χώρο βρίσκονται και έξι γιατροί καθώς και μέλη οργανώσεων που συνεισφέρουν.
Από αύριο το πρωί κιόλας, πρέπει να κινητοποιηθούν τα σωματεία και οι οργανώσεις που υπάρχουν στον δήμο, ώστε να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα τρόφιμα φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης, ώστε έμπρακτα να δείξουμε την ανθρωπιά που υπάρχει στους κατοίκους τούτης της πόλης.
Το πράσινο φως για το στάδιο ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημ. Παπαστεργίου το έλαβε το μεσημέρι με έγγραφο από τον γενικό γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλη Παπαδόπουλο με το οποίο του ζητείται να διαθέσει ο Δήμος Τρικκαίων κλειστούς αθλητικούς χώρους (το κλειστό της Μπάρας) προκειμένου να στεγαστούν προσωρινά οι πρόσφυγες που έρχονται στην περιοχή μας με προορισμό την Ειδομένη.
Χρήστος Κοντός 
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget