Monday, February 15, 2016

Ναι στην καύση των νεκρών ψήφισε το Ηράκλειο. Οι.. πατέρες ανεπίκαιροι


Την πρόταση της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία Αποτεφρωτηρίου στην Κρήτη υπερψήφισε στην αποψινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου. Η πρόταση Λαμπρινού εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τους συμβούλους της πλειοψηφίας ενώ υπέρ τάχθηκαν και οι σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης των «Ενεργών Πολιτών».
Οι σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης επιφυλάχθηκαν ψηφίζοντας λευκό, ενώ ανεπιφύλακτα κατά της δημιουργίας αποτεφρωτηρίου τάχθηκε η Μόνα Αμανατίδου.
Στην εισήγησή του ο δήμαρχος Ηρακλείου τόνισε ότι το έργο της δημιουργίας αποτεφρωτηρίου στην Κρήτη θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, ενώ επισήμανε πως θα οριστεί διαπαραταξιακή επιτροπή που θα ασχολείται με το ζήτημα και θα παρουσιάζει τις εισηγήσεις της στο δημοτικό συμβούλιο.
Ρόλος της επιτροπής είναι η εξεύρεση του κατάλληλου τόπου και χώρου καθώς και όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες που θα αφορούν στη δημιουργία και λειτουργία του αποτεφρωτηρίου.
eirhnaios dimotiko symboulio
Νωρίτερα, στη συνεδρίαση παρευρέθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος ο οποίος αναφέρθηκε στις θέσεις της ορθόδοξης εκκλησίας σχετικά με το ζήτημα της καύσης νεκρών, με την οποία αντιτίθεται. Ο Σεβασμιώτατος κατά την τοποθέτησή του επισήμανε ότι θα πρέπει να τηρούμε και να σεβόμαστε τις παραδόσεις που μας κληροδότησαν οι πατέρες της εκκλησίας.
Cretapost.gr

1 comment:

  1. Οι Κρητες σέβονται τους πατέρες αλλά σέβονται κι Αυτές που περιφρονουν οι... "Ταυραμπάδες" τις ΜΗΤΕΡΕΣ!!
    Εύγε σας!

    ReplyDelete

wibiya widget