Σαββατοκύριακο με μπλόκα, αλλά και με οργανωτικές συσκέψεις των αγροτών για τις επόμενες κινήσεις τους, αφού εκτός των τοπικών συσκέψεων για το Σάββατο έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στα Τέμπη για τις 14.00 το μεσημέρι.
Η ανοιχτή πρόταση της κυβέρνησης για διάλογο, που όμως οι αγρότες όπως έχουν δηλώσει θέλουν να γίνει με παράλληλη απόσυρση του νομοσχεδίου, αλλά και ο απόηχος των επεισοδίων στην Agrotica, αναμένεται να τεθούν στις συζητήσεις τους. 

ΠΑΤΉΣΤΕ ΤΑ ΒΕΛΆΚΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΒΙΔΕΟ 
More  
    

Στο νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη στη 13.00 το μεσημέρι της Παρασκευής, σε επίπεδο νομού αφορά στα εξής: το μπλόκο στη γέφυρα Σερβικιά στα Γιαννιτσά θα κλείνει 11.00-12.00 το πρωί όπως και αυτά σε Έδεσσα, αυτό στο Αμύνταιο θα κλείνει 10.00-12.00 το πρωί και αυτά σε Μελίσσι, Μαυροβούνι και Αλυσίδα “Αρνισσας θα κλείνουν 17.30-20.00 το βράδυ. Αυτές οι ώρες ισχύουν για το Σαββατοκύριακο, ενώ το Σάββατο μετά τη συνάντηση των Τεμπών θα αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι από Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με την ΕΡΑ Τρικάλων, μέσα στο Σαββατοκύριακο, οι αγρότες αναμένεται να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους, χωρίς να αποκλείουν τον αποκλεισμό δρόμων ή άλλες συμβολικές ενέργειες, αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα.
Στο μπλόκο των Χανίων (πηγή ΕΡΑ Χανίων), στην εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνης, στα Μεγάλα Χωράφια, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν.Χανίων και ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Ν. Χανίων ανακοίνωσαν πως (όπως έγινε και την Παρασκευή), το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31, ο δρόμος θα κλείσει για μικρό χρονικό διάστημα στις 12 το μεσημέρι και στις 5 το απόγευμα.
AGROTES-21--864x400_c
Στο μπλόκο του Κουρτεσίου αναμένεται να βρεθούν σε συμπαράσταση των αγροτών, που αγωνίζονται κατά του νέου φορολογικού και ασφαλιστικού νομοσχεδίου, οι εμπορικοί σύλλογοι της περιοχής και άλλοι τοπικοί φορείς σε μια ένδειξη συμπαράστασης της κοινωνίας στους αγρότες, όπως μετέδωσε η ΕΡΑ Ηλείας.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκου Ασπροχώματος, αναφέρθηκε η ΕΡΑ Καλαμάτας. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
1) Καλούμε όλο το λαό, συνδικάτα, μαζικούς φορείς, σωματεία σε έμπρακτη συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα μας, για επιβίωση και αξιοπρέπεια. Συμπαράσταση σημαίνει η ενεργή και πραγματική στήριξη των δίκαιων αιτημάτων μας, όπως έχουν διαμορφωθεί από το Πανελλαδικό Συντονιστικό της Νίκαιας.
2) Καμία συναλλαγή με το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, γιατί είναι εχθροί του λαού και των αγροτών .
3) Τα κόμματα για το αν είναι μαζί μας ή εναντίο μας, κρίνετε στο πλαίσιο των αιτημάτων μας, δεν είναι μαζί μας αυτός που είναι με την ΕΕ και την ΚΑΠ. Τα κόμματα αυτά θα λογοδοτήσουν στο λαό και την αγροτιά.
4) Όσο αφορά τον κ. Πετράκο ποτέ δεν έγινε κανένας τραμπουκισμός, ήταν στέλεχος της κυβέρνησης για πολύ καιρό και τα μπλόκα δεν θα γίνουν κολυμπήθρα του Σιλοάμ για να ξεπλένει της αμαρτίες του κανένας.
Aπό την πλευρά της η ΕΡΑ Ηρακλείου μετέδωσε: «Με το ενδιαφέρον στραμμένο στο παγκρήτιο αγροτικό συλλαλητήριο της ερχόμενης Πέμπτης, 4 Φεβρουαρίου, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του νησιού συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στα συζητούμενα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα.
Στο Ηράκλειο σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί τους αγρότες το Σάββατο, στις 10 το πρωί, στο Γιόφυρο, η Πρωτοβουλία για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συλλόγου Ηρακλείου.
 Στα Χανιά τη Δευτέρα προγραμματίζεται από τους αγρότες προσυγκέντρωση στον Κλαδισσό, όπου θα αποφασίσουν ποιο σημείο θα αποκλείσουν, με πιθανότερη την Αντιπεριφέρεια Χανίων».
Τέλος, η ΕΡΑ Ζακύνθου παρουσίασε την ανακοίνωση του ΕΚΖ, που αναφέρει ότι: «Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου χαιρετίζει τον αγώνα των αγροτών τοπικά και πανελλαδικά, τονίζοντας ότι πρόκειται για αγώνα επιβίωση απέναντι στα σχέδια Κυβέρνησης-ΕΕ για να μην ξεκληριστούν». Το συνδικαλιστικό όργανο, δηλώνει ότι είναι στο πλευρό των αγροτών, μαζί με τα τοπικά σωματεία-μέλη του-και καλεί όλους σε κοινό αγώνα ενάντια στο αντιασφαλιστικό-όπως το χαρακτηρίζει-νομοσχέδιο.
«Μπορούμε με την συμμαχία μας και τον αγώνα μας, να βάλουμε φρένο στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε, μεγάλου κεφαλαίου, αλλά και να περάσουμε στην αντεπίθεση διεκδικώντας εμείς να κάνουμε κουμάντο στον τόπο μας και να οργανώσουμε την οικονομία με στόχο την ικανοποίηση όλων των αναγκών της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς και των μικρών ΕΒΕ και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών» επισημαίνει το τοπικό Εργατικό Κέντρο.
ERT.gr