Sunday, January 3, 2016

Σ.Αραβία: Ταραχές στη Μέση Ανατολή μετά από την εκτέλεση σιίτη θρησκευτικού ηγέτη

«Μπαρούτι» μυρίζει στη Μέση Ανατολή μετά από την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να εκτελέσει τον Σαουδάραβα σιίτη θρησκευτικό ηγέτη Νιμρ Μπάκερ αλ Νιμρ, με αποτέλεσμα να σημειωθούν βίαιες συγκρούσεις στο Μπαχρέιν και την Τεχεράνη.

Ταραχές στη Μέση Ανατολή μετά από την εκτέλεση σιίτη θρησκευτικού ηγέτη

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, αστυνομικοί και σιίτες διαδηλωτές συγκρούστηκαν βίαια σήμερα στο Μπαχρέιν, σε συνοικίες με σιιτικό πληθυσμό στην πρωτεύουσα Μανάμα . Η αστυνομία εκτόξευσε δακρυγόνα και άνοιξε πυρ με σκάγια εναντίον των διαδηλωτών, οι οποίοι απάντησαν άμεσα με βόμβες μολότοφ. Παρότι μέχρι στιγμής οι αρχές δεν έχουν κάνει λόγο για τραυματίες, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι αρκετοί άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

Τεχεράνη: 1.000 άνθρωποι στους δρόμους 
Πάνω από 1.000 άνθρωποι βγήκαν σήμερα στους δρόμους σε δύο συνοικίες της Τεχεράνης, για να διαμαρτυρηθούν για την εκτέλεση του αλ Νιμρ. Παρά τις απαγορεύσεις των αρχών, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε κοντινή απόσταση από την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας. Σε αντίστοιχη συγκέντρωση χτες το βράδυ, άγνωστοι πυρπόλησαν μέρος της πρεσβείας και προκάλεσαν μεγάλες υλικές ζημιές. 
Το πλήθος φώναζε το σύνθημα «θάνατος στους Αλ Σαούντ», το όνομα της βασιλικής οικογένειας του Ριάντ, και έκαψε σημαίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ.Ο αρχηγός της αστυνομίας της Τεχεράνης ζήτησε από τους πολίτες να διαλυθούν και να αποχωρήσουν από το σημείο.
Ταραχές στη Μέση Ανατολή μετά από την εκτέλεση σιίτη θρησκευτικού ηγέτη
Την ίδια ώρα, 300 έως 400 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία «Παλαιστίνη» για να καταδικάσουν την εκτέλεση του αλ Νιμρ φωνάζοντας επίσης συνθήματα κατά της κυβέρνησης του Ριάντ, των ΗΠΑ και του Ισραήλ.
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις του Ιράν.
ΕΘΝΟΣ.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget