Tuesday, December 15, 2015

To "ΚΑΛΑΜΙ" των αποδήμων στις ΗΠΑ αποκαλύπτει "κομπίνες" εντός και εκτός

ΑΠΑΤΕΣ του υπουργείου Εξωτερικών με κρατικό
χρήμα (προϋπολογισμός), στο όνομα του απόδημου Ελληνισμού;;;











Μπορεί το ''Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού'' (ΣΑΕ) να αυτοδιαλύθηκε στα μέσα του χρόνου 2010, αλλά γιά τον κρατικό προϋπολογισμό και ειδικά γιά τις πιστώσεις του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας -σε ότι αφορά τα ''έξοδα'' της άχρηστης ''σκανδαλιάρας'' Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ)- παραμένει... ζωντανό, αφού στα χρόνια της κρίσης, των μνημονίων και της λιτότητας -από 2010 και μετά- προβλέπονται κάθε χρόνο ποσά από 200.000 ίσαμε 350.000 ευρό. Τα χρήματα είναι γιά την...''λειτουργία του ΣΑΕ'' και την...''παγκόσμια Συνέλευση'', αλλά και την...''προετοιμασία αυτής''. Δεν έχει σημασία αν δεν έγινε ποτέ Συνέλευση (η τελευταία ήταν αρχές Δεκέμβριου 2006 στην Θεσσαλονίκη) και φυσικά δεν έγινε ούτε προετοιμασία της, δεν έχει σημασία αν το ΣΑΕ δεν λειτουργεί αφού ουσιαστικά δεν υπάρχει, αλλά οι πιστώσεις στον κρατικό προϋπολογισμό γιά την ΓΓΑΕ, κάθε χρόνο είναι εκεί. 'Οπως και πιστώσεις γιά...''προγράμματα απόδημων και παλιννοστούντων Ελλήνων''. Στην περίοδο της κρίσης στην Ελλάδα, από ότι γνωρίζουμε, κάτοικοι της χώρας προσπαθούν με κάθε τρόπο να μεταναστεύσουν, να φύγουν από την Ελλάδα. Δεν γνωρίζουμε 'Ελληνες απόδημους να θέλουν να...γυρίσουν, δηλ. να ''παλιννοστήσουν'' στην χρεοκοπημένη Ελλάδα.
Στον προϋπολογισμό 2016 και στις πιστώσεις του υπουργείου Εξωτερικών γιά την ΓΓΑΕ, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Νίκου Κοτζιά (9 Δεκ. '15, με αρ. Πρωτ. 3906) που ηγείται και της ΓΓΑΕ έχοντας εκεί ως επικεφαλή, τον ''κηπουρό'' του Μιχ. Κόκκινο (που έχει ''μουρλαθεί'' στα ταξίδια με κρατικό χρήμα, ειδικά στον τόπο καταγωγής του), βλέπουμε σύνολο 3.2 εκατομ. ευρό γιά την ΓΓΑΕ, από τα οποία ποσοστό 47.5% (δηλ. σχεδόν τα μισά) είναι γιά το (ανύπαρκτο) ΣΑΕ (352.000) και γιά...''προγράμματα απόδημων και παλιννοστούντων Ελλήνων'' (1.150.000). Αντίστοιχα γιά τον χρόνο 2015 σε σύνολο επίσης 3.2 εκατομ., οι πιστώσεις γιά ΣΑΕ ήταν 200.000 και γιά...''παλιννοστούντες'' 1.170.000 ευρό.
Και το ερώτημα: Αφού ΣΑΕ δεν υπάρχει ουσιαστικά, αφού ''παλιννόστηση'' δεν υπάρχει, ΠΟΥ πήγαν τα χρήματα -αν ξοδεύτηκαν- των πιστώσεων γιά ΣΑΕ και ''παλιννόστηση'' (περίπου 5.5 εκατομ. ευρό), από 2010 ίσαμε τώρα;;;
- Δεν περιμένουμε από τους άσχετους με Ομογένεια, γελωτοποιούς-μέλη της ''Επιτροπής της Βουλής γιά Απόδημους'' να ασχοληθούν με το ζήτημα και φυσικά ούτε από τον γραφικό πρόεδρό της Μιχ. Τρανταφυλλίδη, που άρχισε κι αυτός τουριστικά ταξιδάκια -με κρατικό χρήμα- στο εξωτερικό, γιά να γνωρίσει τους... Απόδημους 'Ελληνες (πρόσφατα, Ιταλία).
- Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ΔΕΝ έχει αρμοδιότητα γιά τους Απόδημους (βλ. ΦΕΚ 2223, 15 Οκτ. '15), άσχετα αν -ψευδέστατα- αφήνεται να εννοηθεί ότι έχει. Γι' αυτό και δεν υπογράφει την απόφαση γιά τις πιστώσεις (ή οτιδήποτε σχετικό με) ΓΓΑΕ (τα προηγούμενα χρόνια τις υπόγραφαν υφυπουργοί Εξωτερικών, αρμόδιοι γιά Απόδημους 'Ελληνες).

Ελληνική αμαρτωλή Ομοσπονδία ''γκέττο'' Αστόριας Νέας Υόρκης: Είναι... ''καραγκιόζηδες'' και δεν το κρύβουνΦαίνεται ότι η Ομοσπονδία απατεωνίσκων ''γκέττο'' Αστόριας Νέας Υόρκης (με πρόεδρο Π. Γαλάτουλα) θα έχει μέλη ακόμα τα γνωστά ''υπέργηρα σαράβαλα'' αντιπροσώπους υπαρκτών και ανύπαρκτων συλλόγων-μελών. 'Ετσι εξηγείται η ''υπενθύμιση'' γιά τις πανομογενειακές συγκεντρώσεις'' (όπου μαζεύονται ''τρεις κι ο κούκος'') γιά την προετοιμασία της παρέλασης γιά την 25η Μαρτίου, με εβδομαδιαίες καταχωρήσεις στα μπακαλομάγαζα που ονομάζονται ''ελληνόφωνα ΜΜΕ'' στην Αστόρια. Εκτός και αν συμβαίνει αυτό που...συμβαίνει: ''Εξαγορά'' των ΜΜΕ με χαζοκαταχωρήσεις γιά να μην ασχολούνται με τα χοντρά οικονομικά και λοιπά σκάνδαλα στην Ομοσπονδία των διαχρονικών απατεωνίσκων. Φυσικά, η εξαγορά γίνεται με χρήματα γιά την παρέλαση που δίνουν οι Ομογενείς, από τα οποία συντηρείται -παράνομα- και η Οργάνωση.
Γιά τους ερωτούντες: Δεν έγινε ακόμα η δίκη των κατηγορούμενων γιά απάτη, πρόεδρου και μελών του πρώην συμβούλιου της Ομοσπονδίας
.......................................................................................................................................................................................................................................

Το ''ΠΟΤΑΜΙ'' προτείνει να έχει η Βουλή 250 βουλευτές, σύν 5 από την Ομογένεια... (Η πρόταση αναλυτικά)
Μία χρήσιμη παρατήρηση: Η Ελλάδα ομιλεί γιά 6-7 εκατομ. 'Ελληνες (απόδημους) σε όλον τον κόσμο, που ζουν μόνιμα εκτός (χώρας) Ελλάδας. Εμείς υποστηρίζουμε ότι είναι κοντά 4 εκατομ. Αναλογικά, το 25% περίπου του ελληνικού 'Εθνους. Με ποιά λογική το 25% να έχει μόνο 5 έδρες στην Βουλή, δηλ. ποσοστό 2% και όχι, 25 ή 50 έδρες, δηλ. ποσοστό 10% ή 20% του σύνολου των (250) εδρών; Ειλικρινά, δεν γνωρίζουμε γιατί ακόμα οι ''πολιτικές-κομματικές συμμορίες Ελλάδας'', όταν αναφέρονται στην Ομογένεια, νομίζουν ότι απευθύνονται σε...κάφρους.
Οι διαπλεκόμενες-διεφθαρμένες, άχρηστες και ανίκανες ''πολιτικές-κομματικές συμμορίες'' Ελλάδας, κατάστρεψαν την πατρίδα μας και τον λαό της. Ο ''κοιμώμενος γίγαντας'', ο απόδημος Ελληνισμός, μήπως οφείλει να κάνει ΤΩΡΑ πράξεις ουσιαστικής παρέμβασης στην Ελλάδα;


«Είναι καλύτερα να είσαι σιωπηλός/-λή και να θεωρείσαι βλάκας, παρά να μιλάς και να αίρεις κάθε αμφιβολία» (Αβραάμ Λίνκολν)
Η Ομογένεια ΗΠΑ γελά -και θλίβεται- με χαζο''δηλώσεις'' της ''κυβερνητικής εκπροσώπου'', 'Oλγας Γεροβασίλη
(ή ''τους μαυρο-γυαλούρους Ελλάδας και αν πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς'')
Γιά δεκαετίες πιστεύαμε ότι οι 'Ελληνες πολιτικοί, εκτός από άχρηστοι-κουτοπόνηροι, είναι και γραφικοί. Μας είχαν ''πείσει''. Και απλά γελούσαμε με τις διάφορες ''σαχλαμάρες'' που ''εκτόξευαν'' γιά ζητήματα απόδημου Ελληνισμού. Τώρα, η εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ελλάδας, μας πιστοποιεί ότι είναι και άσχετοι ''ρωποπερπερήθρες'', αφού ''εκτοξεύουν'' και χοντρές ανοησίες, με τις οποίες υποτιμούν την νοημοσύνη μας.
Η ''εκπρόσωπος'', σε συνέντευξή της σε ελληνική εφημερίδα Αστόριας Νέας Υόρκης (26 Νοε. '15) και στην ερώτηση γιά ''ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης με στόχο την αναζωογόνηση των σχέσεων με την Ομογένεια'', απαντά (εκτός των άλλων): ''Η ενίσχυση του Συμβούλιου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ)''. Η άσχετη ''εκπρόσωπος κυβέρνησης'', δεν γνωρίζει ότι το ΣΑΕ ''πέθανε'' τον χρόνο 2009;;; Σε άλλη ερώτηση ''τι θα ήθελε η κυβέρνηση να κάνουν οι Ομογενείς γιά την Ελλάδα'', απαντά: ''Επενδύσεις...''. Δηλαδή, μας λέει: ''Ελάτε στην Ελλάδα, με το σάπιο-διεφθαρμένο κράτος, γιά να σας κλέψουμε, όπως συνηθίζουμε και μετά να φύγετε αγανακτισμένοι (όπως συνηθίζεται)''.

'Ενας πολιτικός της Ελλάδας, με στοιχειώδη γνώση και σοβαρότητα, αντί να ''παίζει με τα νεύρα μας'' εκτοξεύοντας βλακείες, περί (πεθαμένου) ''ΣΑΕ'', της ''επιστολικής ψήφου'' που ''θα'' μας έδιναν και (απαγορευτικών) ''επενδύσεων'', θα έλεγε τα απλά, πρακτικά και αυτονόητα:
«Από εσάς τους Ομογενείς θέλουμε 3 βασικά (σύν 2) πράγματα.
1- Κρατήστε την ελληνική μας γλώσσα, τις παραδόσεις μας, με κάθε τρόπο... κρατήστε παιδιά και εγγόνια σας κοντά στην Ελλάδα.
2- Χρησιμοποιείτε-καταναλώνετε εισαγώμενα ελληνικά προϊόντα. Βοηθήστε όπου και όπως μπορείτε, προβάλλοντάς τα στην Αμερική σε εστιατόρια, σε ''σούπερ μάρκετς'' κ.ά., γιά να τριπλασιάσουμε, να πενταπλασιάσουμε τις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων στις ΗΠΑ.
3- Να έρχεστε συχνά στην Ελλάδα και ειδικά προσκαλέστε Αμερικανούς συμπολίτες σας να την επισκέπτονται μαζί σας.
Και αν θέλετε, δώστε προσοχή σε δύο ακόμα θέματα:
4- Βοηθείστε, όπως μπορείτε, τους έχοντες ανάγκη στον τόπο καταγωγής σας, ειδικά άπορες οικογένειες με παιδιά.
5- Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες, προσκαλέστε νόμιμα άνεργους από την Ελλάδα, να εργαστούν στις επιχειρήσεις σας, στις ΗΠΑ».
( Θεωρούμε ότι είναι αδιανόητο, στα αμερικάνικα ''σούπερ μάρκετς'' να υπάρχουν π.χ. ελαιόλαδα από Ισπανία, Ιταλία, Χιλή κ.ά. και να μην υπάρχει ελληνικό ελαιόλαδο. Να υπάρχει τυρί ''φέτα'' από... Βουλγαρία και να μην υπάρχει από Ελλάδα. Και αναρωτιόμαστε, οι 15-20 αργόσχολοι 'Ελληνες ''διπλωμάτες'' και ''εμπορικοί ακόλουθοι'' στις ΗΠΑ, εκτός από τουρισμό με κρατικό χρήμα και...πληρεξούσια, τι άλλο κάνουν; )
Με την μεγάλη κρίση στην Ελλάδα, πιστεύαμε, ως αφελείς, ότι οι πολιτικοί της θα είχαν μία κάποια έστω μικροσοβαρότητα, θα περιόριζαν τις βλακείες. Φαίνεται ότι, δυστυχώς, οι θλιβερές ''πολιτικές-κομματικές συμμορίες'', ΔΕΝ αλλάζουν με τίποτα και ας καταστρέφεται η χώρα.
Σημ.: Η Ελλάδα γιατί έχει ακόμα στις ΗΠΑ τους άχρηστους ''τουρίστες'' που αποκαλούνται ''εμπορικοί ακόλουθοι''; Η Ελλάδα (εδικά η ''χαβούζα ΥΠ.ΕΞ.'') γιατί δεν μαζεύει τους χαζο-διπλωμάτες ''τουρίστες'' στις ΗΠΑ, που αντί να προβάλουν την χώρα ουσιαστικά, εκτοξεύουν βλακείες με ''ομιλίες'' τους σε εκδηλώσεις ομογενειακών Οργανώσεων, όπου συνδιασκεδάζουν μαζί με τα άχρηστα ''ψώνια'', τους προεδροπαράγοντες;

Η Ελλάδα είναι γιά πρώτη φορά (από 18 Νοεμβρίου '15) στις χώρες των οποίων οι πολίτες, μπορούν να εργάζονται -από 16 Ιανουαρίου 2016- προσωρινά στις ΗΠΑ (Visa H-2, Nonimmigrant Worker Programs), με (ή χωρίς) πρόσκληση εργοδότη... (Η απόφαση του Department of Homeland Security)

No comments:

Post a Comment

wibiya widget