Sunday, December 20, 2015

Μεϊμαράκης - Μητσοτάκης στον β' γύρο για την ανάδειξη αρχηγού στη Ν.Δ


Του Δημήτρη Γκάτσιου
Στο δεύτερο γύρο θα κριθεί τελικά η εκλογή του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Σε δήλωσή του αργά το βράδυ της Κυριακής ο βουλευτής και πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, εμφανίστηκε  εμφανώς ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της κάλπης, που τον φέρνει στη δεύτερη θέση, διαμήνυσε πως θα βρεθεί την Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, απέναντι στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, προκειμένου να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
"Στις 11 Ιανουαρίου ξημερώνει μια καινούργια ημέρα για τη Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη δήλωσή του. Παράλληλα, έκανε λόγο για ένα ρεύμα δημιουργικής ανανέωσης, το οποίο στο δεύτερο γύρο της 10ης Ιανουαρίου θα είναι νικηφόρο. "Η σιωπηλή πλειοψηφία δεν είναι σιωπηλή. Έστειλαν το μήνυμα να ξανακάνουμε τη Νέα Δημοκρατία τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, ανανεωμένη και αξιόπιστη κυβερνητική λύση. Το μήνυμα εκείνων που ψήφισαν απευθύνεται και προς την κυβέρνηση. Είναι μήνυμα ενάντια στην ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση. Σήμερα, ο κ. Τσίπρας κατάλαβε πως η κοινωνία δεν ανέχεται άλλα ψέματα", σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελικό αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα, ωστόσο με την ενσωμάτωση να έχει ξεπεράσει το 50%, o πρώην πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, καταλαμβάνει την πρώτη θέση, με ποσοστό που αναμένεται πως θα ξεπεράσει το 40%.

"Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στο 30%. Η διαφορά είναι πολύ μικρότερη από αυτή που λέγεται και γράφεται. Πάμε στο δεύτερο γύρο και θα κερδίσουμε τη Νέα Δημοκρατία", ανέφεραν, από την πλευρά τους, πηγές προσκείμενες στον υποψήφιος πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο Απόστολος Τζιτζικώστας με τον 'Αδωνι Γεωργιάδη τέταρτο με μονοψήφιο ποσοστό.
Αύριο το πρωί, αναμένεται δήλωση από την πλευρά του κ. Γεωργιάδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής και πρώην υπουργός αναμένεται ότι θα ανακοινώσει τη στήριξή του στο πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη, το περιβάλλον του οποίου αναφέρει πως η διαφορά του από τον κ. Μεϊμαράκη θα είναι πολύ κάτω από δέκα εκατοστιαίες μονάδες.  

Μήνυμα ενότητας από Τζιτζικώστα
"Ευχαριστώ τους φίλους της παράταξης, που έσπευσαν στις κάπες μαζικά. Συγχαίρω τους κυρίους Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη για τη θέση που κατέλαβαν. Επίσης, τον Άδωνι Γεωργιάδη. Όλοι μαζί βγάλαμε τη Νέα Δημοκρατία ενισχυμένη. Θα συνεχίσω να εργάζομαι για μία ενωμένη Νέα Δημοκρατία, Μια σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη, που θα δώσει τέλος στην κατηφόρα της χώρας μας, με ευθύνη του κ. Τσίπρα",τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
Πλακιωτάκης: Ενωτικό κλίμα και σύνεση
Ο μεταβατικός προέδρος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης ευχαρίστησε την σειρά του τους 400.000 πολίτες που ψήφισαν μαζικά στις κάλπες για την ανάδειξη νέου αρχηγού στο κόμμα.
"Με την ψήφο τους συνέβαλαν αποφασιστικά στην κοινή προσπάθεια για να φτιάξουμε την επόμενη μέρα της παράταξης", σημείωσε ο κ. Πλακιωτάκης και συνέστησε στους υποψηφίους ως τις 10 Ιανουαρίου ενωτικό κλίμα και σύνεση.
Capital.gr 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget