Tuesday, December 8, 2015

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Ράμα στα Τίρανα

Από επιθέσεις διαδηλωτών σε υπουργεία και την καταστροφή ενός υπό κατασκευή μπάνκερ, σημαδεύτηκε η ογκώδης και μαχητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης του σοσιαλιστή πρωθυπουργού, Έντι Ραμα, την οποία οργάνωσε η αντιπολίτευση στα Τίρανα, με την ευκαιρία των 25 χρονών από την κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος.

Ογκώδης συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Ράμα στα Τίρανα
Η συγκέντρωση οργανώθηκε από το Δημοκρατικό Κόμμα, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, ενώ διαδηλωτές έσπασαν τζάμια και προκάλεσαν φθορές σε κτίρια υπουργείων, χωρίς πάντως τα επεισόδια να γενικευθούν.

Το Δημοκρατικό Κόμμα ζητάει την απομάκρυνση της κυβέρνησης την οποία κατηγορεί για διαφθορά ενώ θεωρεί «βία κατά των πολιτών», τα σκληρά μέτρα κατά της φοροδιαφυγής που έχει λάβει και τα οποία προβλέπουν φυλάκιση μέχρι και πέντε ετών σε όσους δεν κόβουν αποδείξεις.

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση «περίπου 35 χιλιάδες προσαγωγές απλών πολίτες έχουν γίνει τους τελευταίους έξι μήνες για φοροδιαφυγή, όταν οι μεγάλοι φοροφυγάδες, πελάτες της κυβέρνησης συνεχίζουν ανενόχλητοι να εμπορεύονται τον εθνικό πλούτο».
Ογκώδης συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Ράμα στα Τίρανα
Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλεζίμ Μπάσα δήλωσε ότι η χώρα χρειάζεται μια υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα προετοιμάσει πρόωρες εκλογές.

«Βανδαλιστική συμπεριφορά» και «άθλια ασχήμια» χαρακτήρισε το σημερινό συλλαλητήριο της αντιπολίτευσης ο  Έντι Ράμα με ανάρτησή του στο Facebook, σχολιάζοντας την πυρπόληση του μπάνκερ και τις φθορές στα κτίρια υπουργείων.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget