Friday, November 13, 2015

Σε εμπόλεμη κατάσταση το Παρίσι - Πολλαπλή τρομοκρατική επίθεση - Εκατόμβη νεκρών

Tα Γαλλικά μέσα ενημέρωσης, λένε για περίπου 100 νεκρούς στο κατάσταση ομηρίας
Ενσωματωμένα permalink εικόνα
Η μαζική και συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση έγινε ταυτόχρονα σε ένα εστιατόριο, σε ένα θέατρο και έξω από το γήπεδο Stade de France την ώρα που διεξαγόταν ο φιλικός αγώνας Γαλλίας – Γερμανίας. Τουλάχιστον 60 είναι οι νεκροί, ενώ 100 άτομα κρατούνται ως όμηροι. Η Γαλλία κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ στους δρόμους βρίσκεται ο στρατός και έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία στους κατοίκους για λόγους ασφαλείας. 
Το πρώτο περιστατικό πυροβολισμών σημειώθηκε σε εστιατόριο κοντά στην Place de la Republique. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Γαλλίας, αρκετά πτώματα είναι διασκορπισμένα στον χώρο. Δεκάδες πυροβολισμοί ακούστηκαν σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που περιέγραψαν το περιστατικό ως «εφιαλτικό», ανέφερε η εφημερίδα Liberation. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο France24, οι άγνωστοι άνοιξαν πυρ στην ταράτσα του εστιατορίου. 
Λίγα λεπτά αργότερα ακούστηκαν πυροβολισμοί κοντά στον συναυλιακό χώρο Bataclan, στο 11ο διαμέρισμα στο Παρίσι. Η αστυνομία κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως οι δράστες κρατούν τουλάχιστον 100 ομήρους.
Αξιωματούχοι της αστυνομίας κάνουν επίσης λόγο για έκρηξη σε μπαρ δίπλα στο Stade de France, όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη ο φιλικός αγώνας Γαλλία – Γερμανία. Συγκλονιστικό είναι το βίντεο από τον ποδοσφαιρικό αγώνα, όπου ακούγεται η έκρηξη. Ανεπιβεβαίωτες αναφορές κάνουν λόγο για χρήση χειροβομβίδων. Από την επίθεση στην περιοχή του σταδίου, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 3 άνθρωποι. 
Σε εμπόλεμη κατάσταση το Παρίσι - Πολλαπλή τρομοκρατική επίθεση - Εκατόμβη νεκρών  (live blogging)


No comments:

Post a Comment

wibiya widget