Monday, November 30, 2015

Πούτιν: Η Τουρκία κατέρριψε το αεροσκάφος για να προστατευθούν οι εγκαταστάσεις πετρελαίου των τζιχαντιστών

Ο Ρώσος πρόεδρος επιβεβαίωσε πως δεν συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του - Νέα στοιχεία για συναλλαγές Άγκυρας με Ισλαμικό Κράτος

Από το Παρίσι που διεξάγεται η Διάσκεψη για το Κλίμα, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου επιβεβαιώνοντας όσα είχαν διαρρεύσει σχετικά με την απροθυμία του να συναντήσει τον Τούρκο πρόεδρο.
O Πούτιν είπε, λοιπόν, πως δεν συναντήθηκε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έπειτα από το περιστατικό με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F-16.

Όπως είπε, δεν υπήρχε λόγος η τουρκική αεροπορία να εξαπολύσει επίθεση ενάντια στο μαχητικό της Ρωσίας καθώς δεν απειλούσε την Τουρκία, ενώ δήλωσε: «Ακούσαμε ότι δεν ήταν ο Ερντογάν που έλαβε αυτή την απόφαση, αλλά άλλοι άνθρωποι».

Ο Ρώσος πρόεδρος επανήλθε στις καταγγελίες ότι η Τουρκία συνεργάζεται με τους τζιχαντιστές για την διακίνηση πετρελαίου, υποστηρίζοντας πως έχει στην κατοχή του νέα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τις αρχικές πληροφορίες για συναλλαγές μεταξύ Άγκυρας και Ισλαμικού Κράτους.

Τόνισε, μάλιστα, πως η κατάρριψη του αεροσκάφους από την Τουρκία έγινε για να προστατευθούν οι περιοχές από όπου παραλαμβάνουν πετρέλαιο από τους τζιχαντιστές.

Από την άλλη, τόνισε πως η πρόφαση ότι οι Τούρκοι θέλουν να προστατεύσουν τους Τουρκμένους καλύπτει την προσπάθεια να προστατεύσουν τους τζιχαντιστές στην περιοχή της Συρίας ώστε να προχωρήσουν στην παράνομη συναλλαγή για το πετρέλαιο.

Όσο για τη συνομιλία του με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε πως συζήτησαν για την κρίση στη Συρία και συμφώνησαν πως πρέπει να εστιάσουν στη λίστα των οργανώσεων που εκτιμάται ότι είναι τρομοκρατικές και εκείνες που ανήκουν στην «υγιή» αντιπολίτευση. 

Σχετικά με την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε πως η Ρωσία έχει καθυστερήσει την υπερθέρμανση του πλανήτη αυτό το έτος χάρη στις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί.

«Τα δάση είναι ο πνεύμονας του πλανήτη μας και χρειαζόμαστε κατάλληλα φάρμακα για να τον διατηρήσουμε υγιή», τόνισε ο Πούτιν.

Πρώτο ΘΈΜΑ. Gr.
 Δανάη Δασοπούλου 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget