Thursday, November 19, 2015

Στους 153 έφτασε ΣΎΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ


Στους 153 βουλευτέςαπομειώνεται πλέον η κυβερνητική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, καθώς οι κ. Νίκος Νικολόπουλος και ο Παναγούλη διαγράφηκαν από τις ΚΟ των συγκυβερνώντων κομμάτων μετά την αρνητική στάση που τήρησαν κατά τη ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα. Σημειώνεται ότι η ψηφοφορία διεξήχθη στη σκιά της παραίτησης του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Όλα τα βλέμματα στρέφονται πλέον στο επόμενο πακέτο προαπαιτουμένων που περιέχει πολύ δύσκολα μέτρα, με αιχμή το ασφαλιστικό και η φορολόγηση των αγροτών, με τον κίνδυνο για περαιτέρω συρρίκνωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να είναι υπαρκτός, δύο μόλις μήνες μετά την εκλογική αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου. 
Ειδικότερα, ο κ. Νικολόπουλος ψήφισε «όχι», ανακοινώνοντας μάλιστα την απόφασή του στα κανάλια πριν την κρίσιμη για την κυβέρνηση ψηφοφορία, ενώ ο Στάθης Παναγούλης απείχε από την ψηφοφορία. Ο κ. Νικολόπουλος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα παραδώσει την έδρα του στους ΑΝΕΛ, δηλώνοντας ότι είναι πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος συνεργαζόμενος με το κόμμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ούτε ο Στάθης Παναγούλης πρόκειται να παραδώσει την έδρα του. 

Ο Στάθης Παναγούλης σε ανακοίνωσή του δηλώνει ότι «υπακούοντας στη θύελλα αντιδράσεων των πολιτών, αρνούμαι να οδηγήσω στο δρόμο βιοπαλαιστές δανειολήπτες, αφήνοντάς τους στο έλεος των τραπεζών, που θησαύρισαν στα χρόνια της διαπλοκής». 

Εξηγώντας τη θετική ψήφο του σε προηγούμενα δύσκολα νομοσχέδια, δηλώνει ότι «μέχρι τώρα έκανα πολύ υπομονή, ψηφίζοντας με μοναδικό στόχο να αποτραπεί η έξοδος της χώρας από το ευρώ. Έκανα πέτρα την καρδιά μου ψηφίζοντας...».

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις η επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Παρασκευή στις 10 το πρωί στην οποία ο κ. Τσίπρας θα ενημέρωνε τον κ. Παυλόπουλο για τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στην Τουρκία, τις εξελίξεις στο προσφυγικό και την εφαρμογή της συμφωνίας προσλαμβάνει άλλο χαρακτήρα. 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget