Wednesday, October 21, 2015

Όλα τα είχαμε, η Χάλκη μας έμεινε!! Θερμές συναντήσεις Βαρθολομαίου με Πρ. Παυλόπουλο - Αλ. Τσίπρα

Θερμές συναντήσεις Βαρθολομαίου με Πρ. Παυλόπουλο - Αλ. Τσίπρα
Τη στήριξη της Προεδρίας της Δημοκρατίας στο Πατριαρχείο για το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης εξέφρασε χθες στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο Πρ. Παυλόπουλος.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον επικεφαλής της ορθοδοξίας, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη να χαρακτηρίζει το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης ως "ένα θέμα που μας καίει". "Είναι αδιανόητο και απαράδεκτο επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας να έχει ιδρυθεί μια τέτοια σχολή και επί Τουρκικής Δημοκρατίας να παραμένει κλειστεί για 44 χρόνια", πρόσθεσε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με τον Πρ. Παυλόπουλο να συμφωνεί απολύτως και να διαβεβαιώνει τον προκαθήμενο της ορθόδοξης εκκλησίας για τη βούληση της ελληνικής πολιτείας να στηρίξει το πατριαρχείο.
 Παρέμβαση για το προσφυγικό
Παράλληλα, ο Πρ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε και στο προσφυγικό, υπογραμμίζοντας ότι "είναι αδιανόητο στον 21ο αιώνα, ιδίως η Δύση να δέχεται τις εστίες πολέμου που υπάρχουν στις μέρες μας, το φαινόμενο της προσφυγιάς και των αθώων ψυχών των παιδιών εκείνων που πνίγονται στη Μεσόγειο, τη θάλασσα του φωτός και της ειρήνης". Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, από πλευράς του, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την θερμή υποδοχή και του ευχήθηκε να αποτελεί πάντα "εκφραστή της ενότητας του ελληνικού λαού".
 Συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Πατριάρχη
Ο προκαθήμενος της ορθόδοξης Εκκλησίας είχε συνάντηση και με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα. Οι δύο άνδρες εξέφρασαν την πίστη τους στον διάλογο ως "τον μόνο δρόμο για τη γεφύρωση των διαφορών σε όλα τα επίπεδα", ενώ ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνεχάρη τον Αλ. Τσίπρα και από κοντά για την επανεκλογή του και για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης. "Καλή επιτυχία στο πολύ δύσκολο έργο σας, στην ευθύνη που αναλάβατε και πάλι με την εντολή του ελληνικού λαού", είπε, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό. Ο Αλ. Τσίπρας, από την πλευρά του, επισήμανε πως "βιώνουμε μια περίοδο πολύ μεγάλων εντάσεων στην περιοχή μας δυστυχώς" και συνέχισε: «Πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα όμως και τον ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή. Η Ελλάδα δεν θέλουμε να είναι μέρος του προβλήματος, αλλά μέρος της λύσης. Όχι μόνο μέρος της κρίσης αλλά και μέρος της λύσης" είπε ο πρωθυπουργός.
ΑΥΓΗ.gr

2 comments:

  1. σα δεν ντρεπόμαστε .. Η Ελλάδα διαλύθηκε,ή κάνουν το πάν να την τελειώσουν οι διορισμένοι των ξένων τραπεζών και αντι να σκεφτουν κατι καλο για τη διάσωσή της ..Πάκης και Άλεξ πάνε να πάρουν ευχες απο τον "Τουρκολάγνο " Βαρθολομαίο..Κι εκεινος: να σώσουμε τη ΧΑΛΚΗ!!! Συνεχίστε με ότι αισθάνεστε..ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

    ReplyDelete
  2. Στον διαβολο να πατε τομαρια αντι να κλεισετε το πατριαρχειο προσθετετε αλλο ενα για μας εκβιαζουν οι τουρκαλαδες περισοτερο , καθηκια

    ReplyDelete

wibiya widget