Monday, October 12, 2015

Πάτε Καναδά;Ζητούνται χιλιάδες εργάτες !

Η επαρχία Μανιτόμπα του Καναδά ζητάει ελληνικό εργατικό δυναμικό

Η Αυστραλία και η Γερμανία έχουν ήδη οργανώσει καμπάνιες για να προσελκύσουν οικονομικούς μετανάστες. Τώρα και ο Καναδάς, και συγκεκριμένα η επαρχία της Μανιτόμπα, καλεί τους άνεργους της νότιας Ευρώπης για δουλειά, καθώς η συγκεκριμένη επαρχία ανακοίνωσε την πρωτοβουλία της να δώσει θέσεις εργασίας σε Έλληνες, Ιταλούς, Ισπανούς και Πορτογάλους.

Η ανεργία στον ευρωπαϊκό νότο έχει αγγίξει κρίσιμα επίπεδα, ενώ την ίδια στιγμή η συγκεκριμένη περιοχή του Καναδά έχει ποσοστό ανεργίας μικρότερο του 6%. Έτσι, η τοπική κυβέρνηση αποφάσισε να προσκαλέσει εργατικό δυναμικό για να ικανοποιήσει τις ανάγκες της στην αγορά εργασίας. 

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι της Μανιτόμπα ζητούν άτομα ηλικίας 21-45 ετών που ειδικεύονται στη βιομηχανία, τις επιχειρήσεις, τις υπηρεσίες, το εμπόριο και άλλες ειδικότητες, ενώ αναμένεται να απορροφήσει 250.000 εργαζόμενους μέχρι το 2020. 

Σημειωτέον πως η επαρχία της Μανιτόμπα διαθέτει μια εκτεταμένη ελληνική κοινότητα, που αριθμεί περίπου 1.000 Έλληνες. Αν και ο μέσος μισθός στη συγκεκριμένη επαρχία θεωρείται από τους χαμηλότερους στον Καναδά, οι απολαβές των νέων εργαζομένων κινούνται στα 600€ την εβδομάδα περίπου. 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget