Friday, October 9, 2015

Νέος μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών ο Χρυσόστομος Νάσης. Και Κεφαλονιάς ο Δημήτριος Αργυρός


Στην πλήρωση των θέσεων της κενών Μητροπολιτικών Εδρών Κεφαλληνίας και Τρίκκης και Σταγών προχώρησε, σήμερα, στην τέταρτη Τακτική Συνεδρία της, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.
Για τη Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, επικράτησε ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Νάσης, με 48 ψήφους επί συνόλου 79 ψηφισάντων. 

Οι χειροτονίες των μητροπολιτών θα τελεσθούν στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου Αθηνών το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, του μητροπολίτη Κεφαλληνίας Δημητρίου και την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, του μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών Χρυσοστόμου.
Βιογραφικό
Ο μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος (κατά κόσμον Γεώργιος) Νάσης γεννήθηκε στην Πάτρα στις 30 Ιανουαρίου 1975. Τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Θεσπρωτικό του νομού Πρεβέζης.
Είναι πτυχιούχος της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της αγγλικής γλώσσας.
Μοναχός έγινε στην Ιερά Μονή της Αγίας Θεοδώρας, της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, επί ηγουμενίας του νυν μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννου, στις 18 Οκτωβρίου 1999. Χειροτονήθηκε διάκονος στις 20 Οκτωβρίου 1999, πρεσβύτερος και αρχιμανδρίτης στις 5 Οκτωβρίου 2000 από το μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κυρό Παντελεήμονα Β' Χρυσοφάκη.
 Διετέλεσε γραμματεύς και διευθυντής της οικονομικής υπηρεσίας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και διευθυντής του φοιτητικού εκκλησιαστικού οικοτροφείου «Άγιος Αντώνιος», της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, καθώς και ιερατικώς προϊστάμενος στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης Άνω Τούμπας Θεσσαλονίκης, επί αρχιερατείας του μητροπολίτη Παντελεήμονος Β' Χρυσοφάκη και του μητροπολίτη Ανθίμου Ρούσσα.
Ο μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών Αλέξιος τον διόρισε πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, την 1η Σεπτεμβρίου 2014.
News.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget