Friday, October 23, 2015

Alpha Bank: 228.000 Ελληνες επιστήμονες στο εξωτερικό την περίοδο 2009-2013

Alpha Bank: 228.000 Ελληνες επιστήμονες στο εξωτερικό την περίοδο 2009-2013
Η εκροή επιστημόνων και εξειδικευμένων στελεχών από την Ελλάδα σε άλλες χώρες συνεχίσθηκε την τελευταία εξαετία με συνολικά 228.000 Ελληνες να μεταναστεύουν μεταξύ 2009 και 2013 τονίζει η Alpha Bank σε έκθεσή της.
Η αιμορραγία προσωπικού, η οποία μπορεί να πάρει την μορφή της παραμονής στο εξωτερικό μετά το πέρας των σπουδών, συνιστά σημαντική απώλεια του παραγωγικού δυναμικού, και κατά συνέπεια, του ανθρώπινου κεφαλαίου της χώρας (brain drain), τονίζει.
Το φαινόμενο της εκροής του ανθρώπινου κεφαλαίου εξηγείται καθώς οι αρτιότερα εκπαιδευμένοι εργαζόμενοι αναζητούν σε άλλες χώρες καλύτερες συνθήκες διαβίωσης με υψηλότερες αμοιβές και προοπτική κοινωνικής και οικονομικής προόδου σε περιόδους οικονομικής κρίσης.
Σημειώνεται ότι μεταξύ του 2009 και του 2013 έχουν μεταναστεύσει συνολικά 228.000 Έλληνες, τάση η οποία συνεχίσθηκε και το 2014.
Οι βασικοί λόγοι της εκροής του επιστημονικού και εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού από τη χώρα μας σχετίζονται με οικονομικούς αλλά και με άλλους, μη οικονομικούς παράγοντες.
Η αύξηση του ποσοστού ανεργίας, πρωτίστως των νέων, σε συνδυασμό με την σημαντική πτώση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών συνιστούν σοβαρούς λόγους για την αναζήτηση εργασίας σε πιο ανεπτυγμένες από την Ελλάδα χώρες.
ΣΣ. Η τράπεζα δεν θεωρεί πρέπων να  αναφερθεί και στην Καραμανλική " χρυσή εποχή " που ο κ.Γ Παπανδρέου χαρακτηρίζει  κλεπτοκρατία,και θεωρεί σαν τη χειρότερη πΕληνες επιστήμονες,εξωτερικούου γνώρισε ο τόπος..

1 comment:

  1. Μια τοκογλυφική αντιαναπτυξιακή τράπεζα κόπτεται δήθεν για την εκδίωξη τών νεων ελλήνων με καθαρό μυαλό , την ίδια εποχή , πού οι ιδιοκτήτες της μαζί με τούς αλλους συνέλληνες τραπεζίτες , με τις ευλογίες τών κομμάτων εξουσίας, εστελναν τα δισεκατομμύρια τού ελληνικού λαού στις ξένες τράπεζες και τώρα ζητάνε πάλι τις δικές μας καταθέσεις για να αναπληρώσουν αυτά , πού οι ίδιοι κατέκλεψαν διότι τίποτα δεν χάθηκε σε αυτή την χώρα απλούστατα τα χρήματα πήγαν σε αλλα χέρια ,
    Και απο ωραίες καλοπληρωμένες εκθέσεις , πού δίνει σε ημέτερους ξέρει καλά να φτιάχνει η συγκεκριμένη τράπεζα τού ευεργέτη Κωστόπουλου

    ReplyDelete

wibiya widget