Sunday, September 27, 2015

To "ΚΑΛΑΜΙ"των ΗΠΑ:'Ενα ακόμα ταξίδι 'Ελληνα πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη, γιά τις ''εντυπώσεις''


Για τους εκτός Ελλάδας 
Έλληνες,..ομογενείς,απόδημους,μετανάστες κι όπως αλλοιως θέλετε να μας ονομάζετε, για αρκετά  χρόνια (απο το 1999)είναι πολύ γνωστή η Ελληνοαμερικανική ηλεκτρονική ιστοσελίδα  ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ.Με την ευκαιρία του ταξιδιού του κ.Τσίπρα στη Ν.Υόρκη λάβαμε ένα εμαίηλ απο τους συναδέλφους στο "ΚΑΛΑΜΙ" που για όσους.. έφαγαν νιάτα και γεράματα μακράν της "φαιδράς πορτοκαλέάς" συμφωνούν σε αρκετά μαζί τους. Δυστυχώς στην Αυστραλια,Καναδά κ.α.τα επίσημα ταξίδια των ηγετών του Αθηναικού κράτους είναι για τά πανηγύρια.. ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ στη Μελβούρνη δήλωσε  στην EFHMERIS ότι ό Καραμανλής ήρθε στην Αυστραλία για να πάρει ένα δακτυλίδι για τη Νατάσα. ΔΕΙΤΕ VIDEO στο τέλος "Ε"


 ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ 
Στην εβδομαδιαία παραμονή του στη Νέα Υόρκη με αφορμή την 70η γεν. Συνέλευση του ΟΗΕ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί με τους πρόεδρους Κύπρου, Αιγύπτου, Βραζιλίας, Ισημερινού, Παλαιστίνης, τον πρωθυπουργό της Τουρκίας και τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Επίσης, με τον αυτοανακηρυγμένο ''αρχηγό της Ομογένειας'' αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, τον δήμαρχο Νέας Υόρκης και με ''παράγοντες της Ομογένειας'' (δηλ. τα ίδια διαχρονικά ''ψώνια'' που εκπροσωπούν τον... εαυτόν τους και είναι μόνιμα στην μουχλιασμένη κατάσταση του γεν. Προξενείου). Θα έχει και αναμνηστική φωτογραφία με το ζεύγος Ομπάμα στην καθιερωμένη δεξίωση (28 Σεπ.) του πρόεδρου των ΗΠΑ γιά τους αρχηγούς κρατών, κυβερνήσεων και υπουργούς εκπροσώπους χωρών. Θα συμμετάσχει σε συνέδριο του ''Ιδρύματος'' Κλίντον (27 Σεπτ.) και θα μιλήσει στην γεν. Συνέλευση του ΟΗΕ (1η Οκτ.).

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, πιστοποιεί αυτό που φωνάζουμε χρόνια: Την νηπιακή κατάσταση της ελληνικής διπλωματίας και την μεγάλη αδυναμία της να κάνει κάτι ουσιαστικό, πέρα από τα συνηθισμένα και πεπαλαιωμένα. Γιά παράδειγμα, περισσότερο χρήσιμη θα ήταν γιά τον πρωθυπουργό μία συνάντησή του με τον κυβερνήτη Νέας Υόρκης, 'Αντριου Κουόμο, γιά να μάθει πως η Πολιτεία καταφέρνει να προσελκύει πολλές και μεγάλες επενδύσεις τα τελευταία χρόνια (χωρίς φόρους γιά μία πενταετία, με εξαίρεση αυτών επί των πωλήσεων), παρά η -γιά την φωτογραφία- συνάντησή του με τον... Αναστασιάδη της μισής Κύπρου, τον ''φευγάτο'' αρχιεπίσκοπο, τον φιλοχρήματο Μπιλ Κλίντον και την... Γιάννα Αγγελοπούλου. Αλλά γιά τα ελληνικά δεδομένα, προέχει η...''φιγούρα'' γιά εντυπωσιασμό στην Ελλάδα. Από ουσία, μηδέν.

Κατά συνέπεια, ''ειδησεογραφικά'' απομένει να δούμε μόνο σε τι εστιατόρια και καταστήματα θα κάνει ''επιδρομή'' η ελληνική αποστολή, όπως παραδοσιακά συμβαίνει κάθε Σεπτέμβριο, με αφορμή την γεν. Συνέλευση του ΟΗΕ. 'Ολα τα υπόλοιπα είναι ''δημόσιες σχέσεις'' γιά την... φωτογραφία.
Σε ότι αφορά τα περί (πιθανής) συνάντησης του πρωθυπουργού με ''Ομογενείς επιχειρηματίες'' γιά ''να προσελκύσει επενδύσεις στην Ελλάδα'', αυτά παραπέμπουν στα χαζά και ανούσια του παρελθόντος, επί GAP και Σαμαρά (περίπτωση των γραφικών-φιγουρατζήδων ''κροίσων Ομογενών'' της ''Ελληνικής Πρωτοβουλίας'' - Hellenic Initiative, που κάνουν... ''χλιδάτα δείπνα'' και εράνους μέσω διαδίκτυου γιά να... ''βοηθήσουν τον λαό της Ελλάδας'' με τα χρήματα των... δωρητών). Επενδύσεις στην Ελλάδα, με τον τρόπο που αυτή λειτουργεί ως χώρα (γραφειοκρατία-τέρας, ''σάπιο'' κράτος, υψηλή φορολογία, ''λάδωμα'', διαφθορά, διαπλεκόμενοι-άχρηστοι πολιτικοί κ.ά.), ΔΕΝ θα υπάρξουν ποτέ.
- Πολύ πιθανό να δούμε τον κ. Τσίπρα μαζί με την... Γιάννα, μιμούμενο τον κ. Σαμαρά, στο ''χλιδάτο δείπνο'' των ''κροίσων Ομογενών'', Tετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στο Μανχάτταν, γιά να ''εντυπωσιαστούν'' οι κομματικοί και μη, στην Ελλάδα και να γελάμε στην Ομογένεια.
Σημ. 1: 'Οταν το κράτος των Αθηνών γιά δεκαετίες, επιλέγει τους ''τουρίστες-διπλωμάτες'' που στέλνει στις ΗΠΑ, με κομματικά κριτήρια ή προσωπικές προτιμήσεις πολιτικών-υπουργών σε ''ημέτερους'', είναι φυσική και αναμενόμενη η...κατηφόρα. Στην πιό δύσκολη περίοδο μετά τον β' παγκόσμιο πόλεμο γιά την Ελλάδα, αν δούμε προσεκτικά ποιά άτομα (διπλωμάτες) ηγούνται και πως, στην πρεσβεία (Ουάσιγκτον), μόνιμη αποστολή στον ΟΗΕ και στην πλειοψηφία των Προξενείων μας ανά τις ΗΠΑ, τότε θα καταλάβουμε ξεκάθαρα ότι είμαστε και γιά γέλια και γιά... κλάματα. Γιά ''εμπορικούς ακόλουθους'' και ''γραφεία Τύπου'' ούτε να το συζητάμε: Υπάρχουν, δεν υπάρχουν, το ίδιο είναι
Σημ. 2: Η ''οργανωμένη Ομογένεια'' των ''βλαχαδερών σούργελων'' Νέας Υόρκης, ούτε ένα δείπνο γιά τον επισκέπτη 'Ελληνα πρωθυπουργό;
Σημ. 3: Γιά την ερώτηση ''γιατί ο πρωθυπουργός δεν επεδίωξε μία συγκέντρωση με ομιλία του, σε μεγάλο χώρο με Ομογενείς;'', υπάρχει η απάντηση: Θα έμαθε ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις, γιά πολλά χρόνια, κορόϊδεψαν, εξαπάτησαν, χρησιμοποίησαν άσχημα την Ομογένεια.
Σημ. 4: Πως γίνεται και η μεγάλη πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑίων Νέας Υόρκης να είναι...παλιο-ΠΑΣΟΚοι;

'Εκκληση στον πρωθυπουργό και στον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας
Παρακαλούμε, προφυλάξτε την Ομογένεια από τους άσχετους με απόδημο Ελληνισμό, δηλ. τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη και τον επικεφαλή της ''Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού'' Μιχάλη Κόκκινο. Πείτε τους να ΜΗΝ ομιλούν γιά απόδημο Ελληνισμό, επειδή με την ασχετοσύνη, τις χαζο-''εξαγγελίες'' και τις ΒΛΑΚΕΙΕΣ τους, ''μας ανεβάζουν την πίεση'' και εξευτελίζουν την κυβέρνηση. Ο απόδημος Ελληνισμός, ΔΕΝ ανέχεται άλλο να του υποτιμούν βάναυσα την νοημοσύνη οι ευθυνόφοβες κυβερνήσεις των Αθηνών... Σοβαρευτείτε λίγο... (''Κ'')

 ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

-Μας απογοήτευσε ο Καραμανλής
'ήρθε στην Αυστραλία για να παρει

  ΄Οπαλ δαχτυλίδι στη Νατάσα ..!!!



ΣΟΚ¨:Ο Καραμανλης μου την έφερε ..πισώπλατα. Κωστας Αλαβέρας. ΝΔ Μελβούρνης 

Efhmeris Antipodwn


No comments:

Post a Comment

wibiya widget