Thursday, September 24, 2015

O πάπας στις ΗΠΑ ζητά την κατάργηση της θανάτικης ποινής


Σε μία ομιλία στο αμερικανικό Κογκρέσο που έχει χαρακτηριστεί ήδη ως ιστορική ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε μια παθιασμένη έκκληση στις ΗΠΑ για την κατάργηση της θανατικής ποινής.


Ο Πάπας που προτείνει ισόβια και όχι εκτελέσεις ανέφερε, όπως γράφει η Ηuffington Ρost:
«Είμαι πεπεισμένος ότι αυτός ο τρόπος είναι καλύτερος, δεδομένου ότι κάθε ζωή είναι ιερή, κάθε άνθρωπος είναι προικισμένος με μια αναφαίρετη αξιοπρέπεια, και η κοινωνία μπορεί να επωφεληθεί μόνο από την ανάνηψη όσων έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα».  
«Ο χρυσός κανόνας μας υπενθυμίζει  την ευθύνη μας για την προστασία και την υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής σε κάθε στάδιο της ανάπτυξής της. Αυτή η πεποίθηση με οδήγησε, από την αρχή της διακονίας μου, να υποστηρίξω σε διαφορετικά επίπεδα  την παγκόσμια κατάργηση της θανατικής ποινής. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτός ο τρόπος είναι ο καλύτερος, δεδομένου ότι κάθε ζωή είναι ιερή, κάθε άνθρωπος είναι προικισμένος με αναφαίρετη αξιοπρέπεια, και η κοινωνία μπορεί να επωφεληθεί μόνο αν επανέλθουν όσοι έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα. Πρόσφατα οι αδελφοί μου επίσκοποι  εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες ανανέωσαν την έκκλησή τους για την κατάργηση της θανατικής ποινής. Όχι μόνο τους στηρίζω, αλλά θα ήθελα επίσης να προσφέρουν ενθάρρυνση για όλους εκείνους που είναι πεπεισμένοι ότι μια δίκαιη και αναγκαία  τιμωρία δεν πρέπει να αποκλείει την ελπίδα και τον στόχο της επανόδου στην κοινωνία», ήταν το πλήρες σχόλιο του για το θέμα..
- See more at: http://city.sigmalive.com

No comments:

Post a Comment

wibiya widget