Tuesday, September 15, 2015

Eθνική Μπάσκετ.- Κατσικάρης: «Χάσαμε στις λεπτομέρειες»


Στις λεπτομέρειες που ήταν υπέρ της Ισπανίας, αναφέρθηκε ο Φώτης Κατσικάρης μετά από την ήττα της Εθνικής από την Ισπανία. Πάντως ο Έλληνας τεχνικός άφησε αιχμές και για τον τρόπου που σφύριξαν σε κάποιες φάσεις οι διαιτητές.
Αναλυτικά είπε: «Μπορούσαμε να πάρουμε το παιχνίδι, αλλά το χάσαμε στις λεπτομέρειες γιατί αυτές πήγαν στην πλευρά της Ισπανίας. Δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε κι είμαστε στενοχωρημένοι. Πάντα θα παλεύει αυτή τη ομάδα. Αυτό που θέλουμε όλοι είναι να κάνουμε το καλύτερο και να μπορέσει η εθνική ομάδα να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Δεν το φοβηθήκαμε το παιχνίδι. Στο πλάνο που είχαμε σχεδιάσει στο αμυντικό κομμάτι πήγαμε καλά, εκτός από την αδράνεια στο πικ εν ρολ και κάποια ριμπάουντ που περιμέναμε από Μίροτιτς και Ρέγες. Η Ισπανία έπαιξε καλή άμυνα, που δεν είχε παίξει μέχρι στιγμής στη διοργάνωση. Ήταν πολύ συγκεντρωμένοι στην άμυνά τους. Χάσαμε ένα παιχνίδι και από την άμυνα και από την επίθεση. Κατεβάσαμε στους 72 πόντους την Ισπανία. Αλλά λόγω κάποιων σουτ, λαθών και χαμένων βολών δεν μπορέσαμε να νικήσουμε. Η ομάδα ήταν πνευματικά έτοιμη, αλλά οι Ισπανοί έπαιξαν καλά αμυντικά.
Δεν είναι η σωστή στιγμή να μιλήσουμε για τη διαιτησία. Οι διαιτητές δεν σφύριξαν το ίδιο στο βήμα του ΝΒΑ σε περιπτώσεις που το έκανε ο Πάου Γκασόλ. Ειδικά στη φάση του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο τέλος, που θα μπορούσε να είχε μειώσει τη διαφορά. Πλέον, θα πρέπει γρήγορα να καταφέρουμε να πάρουμε τα παιχνίδια που έχουμε για να μπούμε στο Προολυμπιακό Τουρνουά»

No comments:

Post a Comment

wibiya widget