Thursday, September 17, 2015

Ο Κώστας Βαξεβάνης αποκάλυψε τα ονόματα και τα αρχεία που έδωσε ο Φαλτσιανί στους εισαγγελείς

Ο Κώστας Βαξεβάνης αποκάλυψε τα ονόματα και τα αρχεία που έδωσε ο Φαλτσιανί στους εισαγγελείς
  • Τελευταία ενημέρωση : 18.09.2015, 00:02
















Στο φως της δημοσιότητας έφερε ο Κώστας Βαξεβάνης τα ονόματα και τα στοιχεία που παρέδωσε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθήνας Ηλία Ζαγοραίο και τους Εισαγγελείς Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστο Ντζουρα και Γιώργο Καλούδη ο Ερβέ Φαλτσιανί.
Όπως σημειώνει στο koutipandoras o Κώστας Βαξεβάνης "τα στοιχεία αυτά τα οποία δεν ήταν εμφανή στη λίστα Λαγκάρντ, αποτελούν επίσης αρχεία της Τράπεζας HSBC και συγκεντρώνουν σε μακροσκελή αρχεία XL, τα ονόματα των ελλήνων που συνδέονται με καταθέτες της λίστας. Ο Φαλτσιανί προχωρά έτσι στην επιβεβαίωση όσων είχε πει το Μάρτιο του 2014 στο HOT DOC, πως κάτω από τη λίστα υπάρχει μια διασύνδεση ατόμων και λογαριασμών που φανερώνει τη λειτουργία ενός σκιώδους τραπεζικού συστήματος που έχει δημιουργηθεί για να κινείται το χρήμα, τις περισσότερες φορές μαύρο".
Σύμφωνα με το δημοσίευμα το ηλεκτρονικό αρχείο που παρέδωσε ο Φαλτσιανί περιλαμβάνει τέσσερα αρχεία XL.Το κάθε αρχείο περιλαμβάνει ονόματα, αριθμούς λογαριασμών και σε μία περίπτωση ποσά, τα οποία συνδέθηκαν με 8 διαχειριστές λογαριασμών στην HSBC.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget