Friday, September 11, 2015

ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ: Το πόρισμα του εισαγγελέα για το οποίο τσακώνονται Μεϊμαράκης-Καμμένος

Image

Η “υποβρύχια” σύγκρουση Μεϊμαράκη-Καμμένου δεν αναμένεται να σταματήσει μέχρι τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Και σήμερα από το πρωί και οι δυο τους με τηλεοπτικές τους εμφανίσεις ανταλάσσουν “τορπίλες” για το θέμα της σύμβασης εκσυγχρονισμού των υποβρυχίων τύπου 209. Το σημείο αντιπαράθεσης είναι αν έπρεπε το καλοκαίρι του 2009 , να καταβληθεί δόση περίπου 105 εκατομμυριων ευρώ στους Γερμανούς που είχαν αναλάβει τον εκσυγχρονισμό τους. 

Η πλευρά Καμμένου στηρίζεται σε καταθέσεις που έχουν πάρει εισαγγελείς στις οποίες επισημαίνεται ότι οι Γερμανοί θα έπρεπε να έχουν παραδώσει εκσυγχρονισμένο το υποβρύχιο ΩΚΕΑΝΟΣ, από το 2007. Άρα εκφράζεται η απορία γιατί απαιτούσαν την καταβολή της δόσης των 105 εκατομμυρίων και κυρίως γιατί εμείς την πληρώσαμε. Είναι προφανές ότι οι Γερμανοί το καλοκαίρι του 2009 ,έχοντας “μπλέξει” με τον “προβληματικό” ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ “εκβίαζαν” ότι θα αποχωρήσουν από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Κάτι που τελικά έπραξαν αμέσως μετά από τις εκλογές του φθινοπώρου του 2009.

Από την άλλη πλευρά το επιτελείο Μεϊμαράκη επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα με την πληρωμή που είναι καθόλα νόμιμη και προβλεπόταν να γίνει.

Το επίμαχο σημείο της κατάθεσης οικονομικού αξιωματικού στον στρατιωτικό εισαγγελέα και  παντώντας   ΕΔΩ   μπορείτε να διαβάσετε όλη την προκατακτικη εξέταση.


No comments:

Post a Comment

wibiya widget