Monday, September 14, 2015

Αυστραλία: Νέος πρωθυπουργός μετά την ξαφνική εκπαραθύρωση Άμποτ. Αλλαγή σαν πουκάμισα!!

Αυστραλία: Νέος πρωθυπουργός μετά την ξαφνική εκπαραθύρωση Άμποτ

Ο εκατομμυριούχος πρώην δημοσιογράφος Μάλκολμ Τέρνμπουλ είναι ο νέος αρχηγός των Φιλελεύθερων της Αυστραλίας - Δραματική ψηφοφορία όπου ο πρώην υπουργός επικράτησε του Τόνι Άμποτ με ψήφους 54-44 - Αφού έχασε την αρχηγία του κόμματός του, η παραίτηση Άμποτ από την πρωθυπουργία θεωρείται θέμα χρόνου

Την ηγεσία του Φιλελεύθερου Κόμματος από τον Τόνι Άμποτ κέρδισε σήμερα (Χθες)ο πρώην υπουργός Επικοινωνιών της Αυστραλίας Μάλκολμ Τέρνμπουλ, ο οποίος είχε ανακοινώσει νωρίτερα τη Δευτέρα την παραίτησή του και την πρόθεσή του να διεκδικήσει την πρωθυπουργία.
Ο δημοφιλής υπουργός κέρδισε τον αντίπαλό του με 54 ψήφους έναντι 44 σε ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τη συμμετοχή γερουσιαστών και βουλευτών του Φιλελεύθερου Κόμματος.

Ο Τέρνμπουλ είχε δηλώσει ότι επέλεξε να αμφισβητήσει την ηγεσία του Άμποτ, καθώς οι Συντηρητικοί κινδυνεύουν να χάσουν τις επόμενες εκλογές, που αναμένεται να διεξαχθούν πριν τα μέσα Ιανουαρίου 2017.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Άμποτ είχε δηλώσει αισιόδοξος το πρωί της Δευτέρας για το αποτέλεσμα της κρίσιμης ψηφοφορίας. «Θα υπάρξει ψηφοφορία για την προεδρία και την αντιπροεδρία του κόμματος. Θα είμαι υποψήφιος και περιμένω ότι θα κερδίσω», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους.

«Συνάντησα τον πρωθυπουργό και τον ενημέρωσα ότι θα διεκδικήσω την προεδρία του Φιλελεύθερου Κόμματος», δήλωσε ο εκατομμυριούχος Τέρνμπουλ στους δημοσιογράφους. Η τρέχουσα κυβέρνηση είναι ανίκανη «να στρέψει τη χώρα προς την οικονομική κατεύθυνση που χρειάζεται».

Ο 60χρονος πρώην δημοσιογράφος και δικηγόρος, που τελικά στράφηκε στις start up επιχειρήσεις, θεωρείται εδώ και καιρό ο βασικός αντίπαλος του Άμποτ.

Ο πρώην Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ, που ανέλαβε την εξουσία το 2013, είδε τη δημοτικότητά του να πέφτει εξαιτίας της επιβράδυνσης της οικονομίας της χώρας και της πτώσης των τιμών των πρώτων υλών των οποίων η Αυστραλία είναι μεγάλη εξαγωγέας. Ο Άμποτ κατάφερε να ξεπεράσει τον Φεβρουάριο μια άλλη πρόκληση μέσα από το ίδιο του το κόμμα, όταν πολλά μέλη υπέβαλαν πρόταση μομφής εναντίον του, η οποία τελικά απορρίφθηκε.
Όμως έκτοτε δεν κατάφερε να ανακτήσει τη δημοφιλία του στις δημοσκοπήσεις και να δώσει ώθηση στην οικονομία της χώρας. 

TI METAΔΙΔΕΙ ΤΟ ΑΒC ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΜΕΝΗΣ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΑΣ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget