Thursday, September 17, 2015

«Ο κύκλος μου στην Εθνική έκλεισε» είπε ο Σπανούλης

«Ο κύκλος μου στην Εθνική έκλεισε» είπε ο Σπανούλης
«Ήρθε η ώρα να σταματήσω»

Αθήνα

Ο Βασίλης Σπανούλης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την εθνική ομάδα μπάσκετ έπειτα από 16 χρόνια παρουσίας, στον απόηχο του αγώνα με τη Λετονία.

«Ήρθε η ώρα να σταματήσω από την εθνική ομάδα. Πιστεύω ότι μεγάλωσα στην εθνική ομάδα από 17 χρονών. Ένας κύκλος κλείνει για μένα. Πιστεύω ότι πρόσφερα αρκετά πράγματα.

»Μια καριέρα είναι γεμάτη χαρές, λύπες, διακρίσεις, αποτυχίες, έτσι είναι η καριέρα του αθλητή, έτσι κι εδώ πέρα, καταφέραμε με τα υπόλοιπα παιδιά με όλους τους προπονητές, με όλες τις ομάδες να φέρουμε στην Ελλάδα τρία μετάλλια. Άλλες φορές πετύχαμε, άλλες αποτύχαμε.

»Είμαι υπερήφανος, αυτή τη στιγμή είμαι συναισθηματικά φορτισμένος γιατί πραγματικά από 17 xρονών είμαι στις εθνικές ομάδες. Αυτά έχει η ζωή του αθλητή. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα για εμένα και είναι η κατάλληλη στιγμή να σταματήσω και να παίξουν τα υπόλοιπα παιδιά και για εμάς τα υπόλοιπα χρόνια. Υπάρχει πολύ ταλέντο και θα είμαστε όλοι μαζί τους» είπε ο Βασίλης Σπανούλης στην κάμερα του ΑΝΤ1.

Ο 33χρονος αρχηγός του Ολυμπιακού αγωνίστηκε για πρώτη φορά τη φανέλα της εθνικής ανδρών το 2001 (από το 1999 στην Εφήβων) και συνολικά φόρεσε τη φανέλα της για 143 φορές σημειώνοντας 1.476 πόντους. Με τη γαλανόλευκη κατέκτησε τρία μετάλλια: το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ του 2005, το αργυρό στο Μουντομπάσκετ του 2006 και το χάλκινο στο Ευρωμπάσκετ του 2009.

Ανακοίνωση του ΠΣΑΚ για τον Σπανούλη

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, μετά την γνωστοποίηση της αποχώρησης του Βασίλη Σπανούλη από την Εθνική Ανδρών, εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας τον ευχαριστεί για την τεράστια προσφορά του στην εθνική ομάδα:

«Δεν μπορούμε να περιγράψουμε τη συγκίνηση που νιώσαμε, ακούγοντας έναν ‘’θρύλο’’ του ελληνικού αλλά και του ευρωπαϊκού μπάσκετ, να ανακοινώνει την αποχώρησή του, από την εθνική μας ομάδα. Πραγματικά, το ‘’ευχαριστώ’’ είναι πολύ λίγο, δεν έχουμε λόγια. Μας χάρισε τόσα πολλά ο Βασίλης και θα του τα χρωστάμε μία ζωή!».

No comments:

Post a Comment

wibiya widget