Friday, September 25, 2015

Βαρουφάκηςστο BBC:: Είμαστε όλοι οικονομικοί μετανάστες από την...Αφρική



Ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο BBC, χαρακτήρισε τη λιτότητα ως ταξικό πόλεμο κατά των φτωχών, ενώ για το μεταναστευτικό είπε πως τα σύνορα είναι παραλογισμός.
"H λιτότητα χρησιμοποιείται ως αφήγημα για τη διεξαγωγή ενός ταξικού πολέμου εναντίον των φτωχών", τόνισε σε άλλη μια συνέντευξή του ο Γιάνης Βαρουφάκης, αυτή τη φορά στο ΒΒC και στην εκπομπή «Question Time». Μεταξύ άλλων, ανέλυσε και το μεταναστευτικό, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι αν κοιτάξεις τη γη από το διάστημα, τα σύνορα φαίνονται ως παραλογισμός.

Απαντώντας στην ερώτηση για το αν η Βρετανία θα πρέπει να δεχθεί ακόμα περισσότερους μετανάστες δήλωσε: «Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω ότι είμαστε όλοι οικονομικοί μετανάστες. Αν πιστέψουμε τους ανθρωπολόγους ερχόμαστε όλοι από την Αφρική. Εμείς είμαστε που ήρθαμε σ' αυτό το σημείο του πλανήτη».
Όταν του υπενθύμισαν ότι αυτό έγινε πάρα πολύ καιρό, ο Βαρουφάκης αποφάσισε να σοβαρευτεί απαντώντας ότι: «Όταν υπάρχουν αυτή την στιγμή 3,1 εκατομμύρια πρόσφυγες στην Ιορδανία, την Τουρκία και τον Λίβανο και ξεβράζονται στις ακτές της Ελλάδας και της Ιταλίας, και αυτές οι δυο φτωχές χώρες ανοίγουν τις πόρτες τους και τους υποδέχονται, τους δίνουν καταφύγιο, τους ταΐζουν, τους δίνουν νερό και τους φροντίζουν, το να συζητάμε στο Καίμπριτζ αν θα πρέπει να μπουν δέκα ή είκοσι χιλιάδες από την άλλη πλευρά της Μάγχης και να προκαλείται πανικός δεν είναι κάτι καλό για την χώρα».
Η απάντηση του Βαρουφάκη έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από το κοινό. Όμως δεν σταμάτησε εκεί, καθώς απαντώντας στην ερώτηση του οικοδεσπότη David Dimbleby για το αν υιοθετεί την πολιτική των ανοιχτών συνόρων, ο Βαρουφάκης έδωσε την αποστομωτική απάντηση: «Έχω τη συνήθεια να λέω ότι αν κοιτάξεις από το Διάστημα, τα σύνορα είναι ένας παραλογισμός».
TheToc.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget