Ο Ολυμπιακός στάθηκε καλά αμυντικά απέναντι στην Μπάγερν, αλλά στο φινάλε επήλθε η κατάρρευση και το 0-3. Δείτε σε videos τα γκολ της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Champions League: Μεγάλο «διπλό» της Ζενίτ, ισόπαλες Ρόμα και Μπαρτσελόνα

Η εικόνα του αγώνα

Ο Μάρκο Σίλβα προτίμησε ένα σχήμα με ενισχυμένο άξονα (Εστέμπαν Καμπιάσο, Παϊτίμ Κασάμι, Λεάντρο Σαλίνο) σε διάταξη 4-3-2-1 και τους Αλεχάντρο Ντομίνγκες, Φελίπε Πάρντο πιο κοντά στο κέντρο παρά στις πτέρυγες του Ολυμπιακού. Οι βαθμολογίες, τα στατιστικά και οι σκόρερ των ομίλων του Champions League 2015-16
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, από την πλευρά του, άφησε στον πάγκο τον προερχόμενο από τραυματισμό Μάριο Γκέτσε, στη 200ή αναμέτρηση της Μπάγερν στο Champions League.
Το πρώτο εικοσάλεπτο κύλησε αθόρυβα, αφού οι προσπάθειες του Ντόουγκλας Κόστα να βγει στην πλάτη της "ερυθρόλευκης" άμυνας από αριστερά αναχαιτίστηκαν, ενώ στον αντίποδα, οι αντεπιθέσεις των γηπεδούχων δεν έφεραν αποτέλεσμα.

© Παρέχεται από: contra.gr
Η πρώτη κλασική ευκαιρία του αγώνα καταγράφηκε στο 26ο λεπτό από στημένη φάση, όταν μετά από φάουλ του Τσάμπι Αλόνσο στο δεύτερο δοκάρι, ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι πήρε την κεφαλιά και ο Μπράουν Ιντέγε απέκρουσε πάνω στη γραμμή, ενώ στην επόμενη φάση, το συρτό σουτ του Αλόνσο πέρασε εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ρομπέρτο.
Πέραν μιας αδύναμης κεφαλιάς του Ιντέγε στο 20ό λεπτό, ο Ολυμπιακός δεν απείλησε, αλλά μέχρι το 34' δεν είχε αισθανθεί κίνδυνο από φάση που προήλθε στη ροή του αγώνα.
Τότε, ο Κόστα έγινε πιο δραστήριος και οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να "φορτώνουν" με τρεις και τέσσερις παίκτες τα "ερυθρόλευκα" καρέ σε κάθε σέντρα, με συνέπεια ο Ρομπέρτο να θυμηθεί τις περυσινές και τις προπέρσινες τρομερές εμφανίσεις του στο Champions League.

© Παρέχεται από: contra.gr
Αρχικά, ο Ισπανός τερματοφύλακας μπλόκαρε το σουτ του Κόστα (34') και αμέσως μετά σταμάτησε ενστικτωδώς με το πόδι το κοντινό πλασέ του Λεβαντόβσκι, ενώ στη συνέχεια οι παίκτες του Γκουαρδιόλα απείλησαν με τα μακρινά σουτ των Χουάν Μπερνάτ (37') και Αλόνσο (43').
Άδοξος ήταν ο τρόπος που παραβιάστηκε η εστία του Ρομπέρτο, αφού στο 51ο λεπτό ο Μίλερ έκανε τη σέντρα, η μπάλα πήρε ύψος, "κρέμασε" τον Ρομπέρτο και κατέληξε στα δίχτυα του.
Το έβδομο εφετινό γκολ του Μίλερ σε έξι αναμετρήσεις δεν πτόησε αρχικά τον Ολυμπιακό, ο οποίος έκανε δύο αξιόλογες επισκέψεις στα καρέ του Μανουέλ Νόιερ και απείλησε με το σουτ του Ιντέγε από το ύψος της περιοχής.


© Παρέχεται από: contra.gr
Ο Γκουαρδιόλα ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τα άκρα, αντικαθιστώντας τον Λεβαντόβσκι με τον ταχύτατο Κινγκσλέ Κομάν, ενώ ο Σίλβα υποχρεώθηκε να βγάλει τον Αλεχάντρο Ντομίνγκες λόγω ενοχλήσεων και να βάλει τον άπειρο Ερνάνι.
Πέντε λεπτά αργότερα (66'), ο Ολυμπιακός επεδίωξε να γίνει πιο επιθετικογενής, αφού ο Κώστας Φορτούνης πέρασε στη θέση του Καμπιάσο, τη στιγμή που ο Γκουαρδιόλα έβλεπε τους Αλόνσο και Αρτούρο Βιδάλ να εγκαταλείπουν λόγω προβλημάτων τραυματισμού.
Ένα λάθος του Ντάβιντ Αλάμπα στο 83ο λεπτό έβγαλε από το πουθενά τον Σαλίνο απέναντι από τον Νόιερ, αλλά το πλασέ του δεν έγινε στη... σωστή γωνία και η μπάλα πέρασε άουτ.
Η άμυνα του Ολυμπιακού κατέρρευσε στα τελευταία λεπτά, με αποτέλεσμα ο Μάριο Γκέτσε να διπλασιάσει το προβάδισμα της Μπάγερν στο 89' και ο Κομάν να κερδίσει πέναλτι από τον Αρτούρ Μαζουακού (ο Μίλερ σκόραρε και διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

MVP

Ο Τόμας Μίλερ. Έφτασε τα οκτώ γκολ σε έξι αγώνες και αποτέλεσε μόνιμη πηγή κινδύνου για τα καρέ του Ρομπέρτο.

Αδύναμος κρίκος

Ο Φελίπε Πάρντο. Θα μπορούσε να βοηθήσει λίγο παραπάνω τον Μπράουν Ιντέγε.
Οι συνθέσεις
Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μαζουακού, Σιόβας, Ντα Κόστα, Σαλίνο, Καμπιάσο (66' Φορτούνης), Κασάμι, Ντομίνγκες (61' Ερνάνι), Πάρντο (81' Σεμπά), Ιντέγε.
Μπάγερν (Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Αλάμπα, Αλκάνταρα, Αλόνσο (76' Κίμιχ), Βιδάλ (79' Βιδάλ), Μίλερ, Ντόουγκλας Κόστα, Λεβαντόβσκι (59' Κομάν).

Διαβάστε ακόμη: