Thursday, August 27, 2015

Αρχαίo Ελληνικ;o ανάκτορο ανακαλύφθηκε κοντά στη Σπάρτη χρονολογείται από το 17ο αιώνα π.Χ.


Αρχαιολόγοι ανακαλύπτουν παλάτι με αρχαϊκές επιγραφές που χτίστηκε κατά τη διάρκεια της Μυκηναϊκής περιόδου. Ευτυχώς δεν το ανακάλυψε ο Αλάριχος για να το διαλύσει κι αυτο όπως όλη την αρχαία Σπάρτη 
παραμένει ένα παλάτι της Μυκηναϊκής περιόδου στην Ελλάδα
Η ανασκαφή κοντά στη Σπάρτη με τα ερείπια του παλατιού από τη μυκηναϊκή περίοδο, φέρουν σημαντικές επιγραφές στην αρχαϊκή ελληνική γλώσσα. Φωτογραφία: Gesafidis Ξενικάκης / AFP / Getty Images
Αρχαιολόγοι στην Ελλάδα ανακάλυψαν τα ερείπια ενός αρχαίου ανακτόρου με σημαντικές αρχαϊκές επιγραφές που χρονολογούνται από τη μυκηναϊκή εποχή, το Υπουργείο Πολιτισμού δήλωσε την Τρίτη.
Το παλάτι, πιθανότατα κτίστηκε γύρω από τον 17ο 16ο αιώνα π.Χ., είχε περίπου 10 δωμάτια και ανακαλύφθηκε κοντά στη Σπάρτη στη νότια Ελλάδα.
Στο χώρο, οι αρχαιολόγοι βρήκαν αντικείμενα λατρείας, πήλινα ειδώλια, ένα κύπελλο διακοσμημένο με το κεφάλι, τα σπαθιά και τα σπαράγματα τοιχογραφιών του ταύρου.
Από το 2009, οι ανασκαφές στην περιοχή έχουν φέρει στο φως επιγραφές σε δισκία λεπτομερώς θρησκευτικές τελετές και τα ονόματα και τόπους, σε ένα σενάριο που να ονομάζεται Γραμμική Β, το παλαιότερο χειρόγραφο που ανακαλύφθηκε στηνΕυρώπη. Φαίνεται πρώτη στην Κρήτη από όλο 1375BC και μόνο αποκρυπτογραφήθηκε στα μέσα του 20ου αιώνα.
Η νέα ανακάλυψη θα επιτρέψει περισσότερη έρευνα για το «πολιτικό, διοικητικό, οικονομικό και κοινωνικό οργάνωση της περιοχής» και παρέχουν «νέες πληροφορίες σχετικά με τις πεποιθήσεις και τα συστήματα γλώσσα των μυκηναϊκών λαού", ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού, έχει πάνω από 150 αρχαιολογικές ανασκαφές διενεργούνται στην Ελλάδα μέχρι στιγμής φέτος, "αποδεικνύοντας τη σημασία του αρχαιολογικού πλούτου και της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας".
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΓΚΑΡΝΤΙΑΝ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ
Archaeologists discover palace with archaic inscriptions built during the Mycenaean period
THEGUARDIAN.COM


No comments:

Post a Comment

wibiya widget