Friday, July 31, 2015

Yπερορθόδοξος Εβραίος μαχαίρωσε έξι ανθρώπους στο Gay Pride της Ιερουσαλήμ

Επιτέθηκε σε κατάσταση αμόκ στους συμμετέχοντες την ώρα της παρέλασης

30.7.2015 | 19:52 LIFO 




Τουλάχιστον έξι άνθρωποι νοσηλεύονται μαχαιρωμένοι στο νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ μετά από επίθεση Υπερορθόδοξου Εβραίου άντρα.

Ο άντρας εξαπέλυσε επίθεση στους συμμετέχοντες της Παρέλασης Υπερηφάνειας στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άντρας επιτέθηκε πισώπλατα σε άντρες και γυναίκες με ένα μεγάλο μαχαίρι. Από τα τοπικά μέσα αναφέρεται πως ο δράστης ήταν σε κατάσταση αμόκ και όρμησε στο πλήθος χτυπώντας αδιακρίτως. Δύο από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ τον δράστη ακινητοποίησαν αστυνομικοί και συμμετέχοντες στο Gay Pride.




Σύμφωνα με την Jerusalem Post o ραβίνος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα έχοντας περάσει αρκετά χρόνια στη φυλακή επειδή το 2005 είχε επιτεθεί και πάλι με μαχαίρι σε αντίστοιχη εκδήλωση για τα LGBT δικαιώματα. Λίγο πριν αρχίσει η σημερινή παρέλαση, υπήρξαν μικρές διαμαρτυρίες θρησκευτικών ομάδων στην πόλη ενώ πρόσφατα και με αφορμή το Pride, υπήρξαν δηλώσεις θρησκευτικών εκπροσώπων που ανέφεραν πως η ομοφυλοφιλία είναι χειρότερο έγκλημα και από την κλοπή.


Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου καταδίκασε την επίθεση και επισήμανε: «Πρόκειται για ένα από τα σοβαρότερα περιστατικά. Θα τιμωρήσουμε τους υπεύθυνους με τις αυστηρότερες ποινές. Η ελευθερία της προσωπικής επιλογής αποτελεί μια θεμελιώδη αξία στο Ισραήλ».

No comments:

Post a Comment

wibiya widget