Saturday, July 11, 2015

Motherfucker Schäuble! Γερμανία. Του Σπιτιού. ΡΙΖΌΠΟΥΛΟΥ

motherfucker-schauble-editorial-10-7

Γράφει ο Σπύρος Ριζόπουλος


Ακούγοντας χθες τον Σόιμπλε να μεταφέρει ο ίδιος μια συνομιλία του με τον αμερικανό ομόλογό του Τζακ Λιου, πραγματικά νοστάλγησα την εποχή που η Ανατολική Γερμανία ήταν υπό ρωσική κατοχή. Είναι προφανές πως η γερμανική ηγεσία δεν μαθαίνει τίποτα από την ιστορία και για αυτό μπαίνει στον πειρασμό να την επαναλάβει, με κάθε κόστος. Είναι αυτό που λέμε «πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι».
Μεταξύ σοβαρού και αστείου , ο Σόιμπλε πρότεινε στους Αμερικανούς να πάρουν την Ελλάδα και να δώσουν στη Γερμανία το Πουέρτο Ρίκο. Προσωπικά θα ήμουν ευτυχής αν συνέβαινε κάτι τέτοιο αλλά προφανώς η δήθεν χιουμοριστική ατάκα του Σόιμπλε δεν είχε στόχο την προσωπική μου ευτυχία.
Όταν όλος ο πλανήτης είναι «στα κάγκελα» για την Ελλάδα, τα αστειάκια του Σόιμπλε δεν είναι καθόλου αθώα. Αφενός αντανακλούν την υποφώσκουσα σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας για το πώς θα επιλυθεί η ελληνική κρίση και αφετέρου είναι άλλη μια επίδειξη  του γερμανικού κυνισμού, ο οποίος «φτιάχνεται» με το  να «μαλώνει» και να «τιμωρεί»,  με βάση τη ναζιστική λογική της συλλογικής ευθύνης («κανένας δεν είναι αθώος»)  και με τη χρήση  ρατσιστικών στερεοτύπων. Ήξερε πολύ καλά ο Σόιμπλε τι έλεγε και το έκανε με στόχο να εμφανίσει τους Έλληνες σαν τους Πορτορικάνους της Ευρώπης και τους Γερμανούς να έχουν πρώτη θέση στο «τραπέζι» μοιράσματος του κόσμου.
Η Γερμανία έχει μαζέψει μεγάλο μέρος του παγκόσμιου χρήματος κι αυτό της δίνει την αυτοπεποίθηση του μεγάλου παίκτη στο παγκόσμιο σύστημα. Είναι ο λόγος για τον οποίο και η Μέρκελ,  μέσα στις πιο κρίσιμες ώρες για το ελληνικό πρόβλημα, επιλέγει να κάνει αυτοκρατορική περιοδεία στις «επαρχίες» των Δυτικών Βαλκανίων προκειμένου να στείλει ένα σαφές μήνυμα: όσοι υποτάσσονται στη γερμανική επικυριαρχία θα έχουν εύνοια, όσοι φέρνουν αντιρρήσεις θα πρέπει να πάρουν το «μάθημά τους».
Αυτά τα κάνει η Γερμανία, η μεγάλη ηττημένη του Β Παγκοσμίου Πολέμου! Η Γερμανία που δεν ξεπλήρωσε ποτέ τα χρέη της και ήταν  η ευρωπαϊκή χώρα που ωφελήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη επειδή το 1953 το χρέος της, ύψους 31 δισ. μάρκων με τις τότε τιμές, “κουρεύτηκε” κατά 50% και ο χρόνος αποπληρωμής επιμηκύνθηκε στα 30 χρόνια, έπειτα από πρωτοβουλία των ΗΠΑ. Για να βγάζει σήμερα κοροϊδευτικά τη γλώσσα ο Σόιμπλε στους ευεργέτες της πατρίδας του.
Η Ευρώπη δεν κινδυνεύει από την ελληνική «μόλυνση», όπως θέλει να παρουσιάσει τα πράγματα η γερμανική ηγεσία. Η Ευρώπη κινδυνεύει από τη «γερμανική μόλυνση» κι αυτό σιγά – σιγά έχουν αρχίσει να το αντιλαμβάνονται οι πάντες. Το έχουν καταλάβει πολύ καλά οι Γάλλοι, το καταλαβαίνουν πολύ καλά και οι Αμερικανοί. Οι τελευταίοι, με δεδομένο πως πρόκειται για τον παγκόσμιο γίγαντα, μοιάζουν να καθυστερούν στις αντιδράσεις τους κι αυτό είναι λογικό για το μέγεθός τους. Όταν όμως αποφασίσουν να κινηθούν, τα γεγονότα θα έχουν καταιγιστικό ρυθμό…
Η τυφλή και ανιστόρητη στάση της γερμανικής ηγεσίας, αργά ή γρήγορα, θα ξαναβάλει τη Γερμανία ως λεία ανάμεσα στον Αετό και την Αρκούδα. Ίσως είναι ο μόνος τρόπος τελικά για να υπάρχει ειρήνη στην Ευρώπη, σύμφωνα άλλωστε και με τη σοφή προτροπή που αποδίδεται στον άνθρωπο  που τους αντιμετώπισε και τους νίκησε την τελευταία φορά που χρειάστηκε, του Ουίνστον Τσώρτσιλ:  «Η Γερμανία πρέπει να βομβαρδίζεται κάθε 50 χρόνια, δεν έχει σημασία να ξέρεις τον λόγο. Τον ξέρουν αυτοί.».
Τα 50 χρόνια έχουν συμπληρωθεί…
ΥΓ1: Όταν οι Γερμανοί χάνουν τη ψυχραιμία τους κάνουν στρατηγικά λάθη. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει από τη στιγμή που η Μέρκελ αποφάσισε να επισκεφθεί με αυτοκρατορικό τρόπο τα Δυτικά Βαλκάνια. Οι Αμερικάνοι δεν είναι μαλάκες…
ΥΓ2: Για να δείτε όμως πόσο χέστης είναι στην πραγματικότητα ο Σόιμπλε, μόλις πήρε τα «μηνύματα» που έπρεπε δεν δίστασε ούτε στιγμή να αδειάσει την Καγκελάριό του λέγοντας: «Χωρίς κούρεμα το χρέος της Ελλάδας δεν μπορεί να καταστεί βιώσιμο. Είναι σωστή η παραδοχή του ΔΝΤ στο ζήτημα αυτό. To ΔΝΤ με προειδοποίησε να μην είμαι τόσο γεναιόδωρος με την Ελλάδα. Δεν ήθελα το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, αλλά η Μέρκελ με παρέκαμψε.»!

No comments:

Post a Comment

wibiya widget