Saturday, July 18, 2015

Ο Δημήτρης Μορρας αποχαιρέτησε τα εγκόσμια..


Σε νοσοκομείο της Λάρισας άφησε την τελευταία του πνοή χθες βράδυ λίγο μετα τα μεσάνυχτα  ο Δημήτρης Μορρας, αδελφός του γνωστού ποδοσφαιριστή Βαγγέλη Μορρα.
Ο θάνατός του πίκρανε πολύ τον
Ελληνισμο της Μελβούρνης, όπου ο Δημήτρης είχε παραμείνει πάνω από χρόνο και έκανε μεταμόσχευση νωτιαίου μυελού που του πρόσφερε ο αδερφός του Βαγγέλης.
Τα υπερογκα έξοδα διέθεσαν συγγενείς και φίλοι του Δημήτρη αλλά και Ελληνες της Μελβούρνης τους οποίους η μητέρα του ευχαρίστησε εκ νέου σήμερα μετά το θάνατό του,μέσω της Αντζελας Μπαμπατσιά. Οι γονείς της Αντζελας, Χρήστος και Τζένη Μπαμπατσιά αλλα και ολόκληρη η οικογένειά τους φιλοξένησαν τον ίδιο και την οικογένεια όσο καιρό βρίσκονταν στη Μελβούρνη και ενίσχυσαν με κάθε τρόπο οικονομικά και ψυχικα.

Τα πρώτα άσχημα νέα μετέδωσε απο το ΦΒ η

Angela Babatsias Christophidis
It is with great sadness to tell you that Dimitri has lost his battle with leukemia ! This is what strength , courage and hope looks like
Hours before this photo was taken he had just found out bad news about his treatment ! You would never know He never stopped smiling and helping others!
He's main goal was not to let other people suffer!
He's dream was to raise awareness for bone marrow transplant and research and for people to become donors ...


συγκινητικό και το μήνυμα του
George Babatsias
I will love you forever my brother
Φωτογραφία του George Babatsias.


Η κηδεία θα γίνει αύριο Κυριακή στις 11.00 στην Παναγία της Λάρισας

Στο μεταξύ επιστρέφει για την κηδεια του αδελφού του ο Βαγγέλης Μόρρας ο οποίος έφυγε πριν λίγες ημερες απο τη Λάρισα για Ιταλία.

Ο Βαγγέλης, σχετικά με την υπόθεση του αδελφούτου έγραψε το PEOPLE
πριν λιγες μέρες:

Η περιπέτεια υγείας του αδελφού του- Πώς έγινε δωρητής μυελού
Ο μεγαλύτερος αδελφός του, Δημήτρης, διαγνώστηκε με λευχαιμία και ο διεθνής αμυντικός τού δώρισε τη ζωή, κάνοντας μεταμόσχευση μυελού των οστών, ταξιδεύοντας μάλιστα μέχρι τη Μελβούρνη. «Όλη η δύναμη που έχω οφείλεται στη στάση του αδελφού μου. Είναι συνέχεια με το χαμόγελο και παίρνω κουράγιο. Οι γιατροί λένε ότι δεν είναι φυσιολογικό αυτό που βλέπουμε, είναι στο 10% αυτών που το αντιμετωπίζουν έτσι, γι’ αυτό αποφάσισα να μιλήσω δημόσια και να το επικοινωνήσω», λέει.



 «Ο αδελφός μου είχε ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε. Πήγε για διακοπές στην Αυστραλία, έχουμε συγγενείς εκεί. Μετά το ταξίδι, που ήταν μεγάλο και δύσκολο, δεν ένιωθε καλά και πήγε για εξετάσεις στο νοσοκομείο. Εκεί είδαν ότι έπασχε από οξεία λευχαιμία. Από τη μία στιγμή στην άλλη, βρέθηκε στο νοσοκομείο να κάνει θεραπεία. Βοήθησαν πολύ οι συγγενείς μας εκεί αλλά και η ελληνική κοινότητα. Αμέσως μετά το Μουντιάλ, ταξίδεψα κι εγώ στην Αυστραλία για να γίνω δότης, έμεινα είκοσι πέντε μέρες εκεί. Η διαδικασία είναι ρουτίνας, τόσο απλή. Κάθεσαι πέντε ώρες, συνδέεσαι σε ένα μηχάνημα που σου παίρνει αίμα από ένα χέρι. Έχασα μέσα σε πέντε ώρες 200 ml βλαστοκυττάρων, το οποίο δεν είναι τίποτα. Έτσι απλά μπορείς να σώσεις μια ζωή. Όταν ακούει κάποιος για μεταμόσχευση ,νομίζει ότι είναι χειρουργείο ή ότι θα μείνει παράλυτος, όπως συνέβαινε παλιότερα σε κάποιες περιπτώσεις. Μετά απ’ αυτό, έχω γίνει δότης μυελού γενικώς και, όσο μπορώ, προσπαθώ να το διαφημίζω. Γι’ αυτό δημοσίευσα τις φωτογραφίες στα social media και μιλάω όποτε μου δίνεται η ευκαιρία. Δεν ξέρω αν εντέλει τα πράγματα αν θα πάνε καλά για τη υγεία του, γιατί δεν είχαμε καλά αποτελέσματα τελευταία. Οι γιατροί είπαν πως ό,τι ήταν να κάνουν το έκαναν και περιμένουμε. Έπειτα από κάποια τηλεφωνήματα, με τον αδελφό μου και τους γονείς μου, αποφάσισα να μιλάω μόνο με εκείνον. Όταν άκουγα τους γονείς μου, ήταν σαν να μην υπάρχει ο αδελφός μου. Όταν μιλάω μαζί του, είναι σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Ακόμα και τώρα, που είναι δύσκολα τα πράγματα, αυτό γίνεται» , λέει ο Βαγγέλης Μόρας.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget