Thursday, July 23, 2015

Μ.Βρετανία.Τα παιδιά που υποστηρίζουν την Παλαιστίνη κατηγορούνται ως φίλοι τρομοκρατών!


Teachers in UK schools now have a statutory duty to monitor and report children who they believe may be susceptible to radicalisation. READ MORE...
STOPWAR.ORG.UK|ΑΠΟ STOP THE WAR COALITION

Simon Hooper .
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΓΚΟΥΓΚΛΕ

Οι εκπαιδευτικοί σε σχολεία του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν πλέον τη νομική υποχρέωση να παρακολουθούν και να αναφέρουν τα παιδιά που πιστεύουν ότι μπορεί να είναι επιρρεπή στη ριζοσπαστικοποίηση.


ΜΑΘΗΤΕΣ στο Ηνωμένο Βασίλειο που εκφράζουν υποστήριξη για την Παλαιστίνη πρόσωπο που ανακρίθηκε από την αστυνομία και αναφέρονται σε ένα πρόγραμμα αντι-ριζοσπαστικοποίησης για τους νέους που θεωρείται ότι διατρέχουν κίνδυνο να παρασυρθούν σε τρομοκρατία σύμφωνα με τους νέους νόμους που απαιτούν οι εκπαιδευτικοί να παρακολουθούν τους μαθητές για τον εξτρεμισμό.
Ένας μαθητής -είπε στο Al Jazeera- είχε κατηγορηθεί για προώθηση "τρομοκρατικών ιδεων -όπως" θέα από έναν αστυνομικό που τον ρώτησαν για τη λήψη φυλλάδια στο σχολείο προώθηση ενός μποϊκοτάζ του Ισραήλ.
Η υπόθεση αντανακλά τις ανησυχίες που εκφράστηκαν σχετικά με την επέκταση της κυβέρνησης Αποτροπή στρατηγικής για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού στα σχολεία, με τους επικριτές παραπονούνται ότι οι εκπαιδευτικοί που αναμένεται να ενεργούν ως «μάτια και τα αυτιά του κράτους».
Από τις αρχές Ιουλίου, οι εκπαιδευτικοί είχαν εκ του νόμου υποχρέωση να παρακολουθούν και να αναφέρουν τα παιδιά που πιστεύουν ότι μπορεί να είναι επιρρεπή στη ριζοσπαστικοποίηση, αν και την αποτροπή της εμπλοκής αξιωματικούς, οι οποίοι είναι συνήθως και αστυνομικοί, έχουν εδώ και καιρό δραστηριοποιούνται σε σχολεία σε περιοχές με σημαντικό μουσουλμανικό πληθυσμό .
Υπόπτων Παιδί
Το αγόρι, που ήταν τότε 15 και φοιτούσε στο σχολείο σε μια νότια αγγλική πόλη, είπε ότι ήταν, επίσης, είπε ότι «Ελεύθερη Παλαιστίνη» κονκάρδες που φορούσε ήταν «εξτρεμιστές». Το Al Jazeera δεν έδωσε  ονοματοδοσία του μαθητή ή το σχολείο για να προστατεύσει την ταυτότητά του.
"Με ρώτησε τι σκέφτηκα το φυλλάδιο,« το αγόρι είπε, περιγράφοντας πώς ένας αστυνομικός του είπε ότι είχε εισέλθει στο σχολείο για να "ασχοληθεί με αυτό το είδος του εξτρεμισμού».
«Του εξήγησα τις απόψεις μου για την ελευθερία και τη δικαιοσύνη και ότι υποστήριξα την Παλαιστίνη. Είπα ότι σκέφτηκα το Ισραήλ θα πρέπει να έχουν αυστηρές κυρώσεις βάζουν πάνω του και είπε αυτά θα μπορούσαν να είναι ριζοσπαστική πεποιθήσεις», είπε το αγόρι.
"Είπε ότι αυτά είναι τρομοκρατικές ενέργειες, όπως πεποιθήσεις που έχετε. Είπε ρητά δεν μπορείτε να μιλήσετε για αυτή την σύγκρουση στο σχολείο με τους φίλους σου», είπε το αγόρι.
Το φυλλάδιο , που παράγεται από τους Φίλους της Αλ-Ακσά, μια εκστρατεία οργάνωσης των παλαιστινιακών δικαιωμάτων, προωθεί το Μποϊκοτάζ, Κυρώσεις εκστρατεία εναντίον του Ισραήλ.
Το αγόρι είπε στη συνέχεια ότι είχε πολλά τρέξιμο-INS με τους καθηγητές και με τον αξιωματικό, ο οποίος είχε ένα γραφείο στο σχολείο.
"Ρώτησα μορφή δασκάλου μου για Πρόληψη και αν θα λειτουργήσει ως πληροφοριοδότης αν έλεγα τίποτα, και είπε,« είμαι άβολα με αυτό, αλλά αυτό είναι ό, τι πρέπει να κάνω, »είπε το αγόρι.
Κατασκοπεία ή παράνοια;
Το Al Jazeera εντόπισε άλλα παραδείγματα που υποδηλώνει ότι η Παλαιστίνη συνδέονται με τον ακτιβισμό είναι κάτι που οι εκπαιδευτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι ενθαρρύνονται να κοιτάξει έξω για, ως μέρος των καθηκόντων τους αποτρέψει.
Ένα φυλλάδιο που παράγονται για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέαγια να τους βοηθήσει να κάνουν κρίσεις για τις παραπομπές στο Channel, ένα πρόγραμμα υποστήριξης για νέους που θεωρούνται ευάλωτα στην πρόσληψη από βίαιους εξτρεμιστές, περιλαμβάνει μια μελέτη περίπτωσης στην οποία συζήτηση ενός μαθητή του "Παλαιστίνη και άλλες διεθνείς συγκρούσεις" θεωρείται εξέχον πληροφορίες.
Μια έκθεση για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού πολιτικής που εκδίδονται από το Claystone think-tank που επικαλείται επίσης την περίπτωση ενός εφήβου που κρίνεται ότι χρήζουν αποριζοσπαστικοποίησης για τη φοίτηση σε διαμαρτυρία εναντίον ενός ισραηλινού διπλωμάτη.
"Έχουμε ακούσει από την αστυνομία να υπεισέλθω σε σχολεία για να μιλήσουμε για πρόληψη σε εκπαιδευτικούς και λέει πράγματα όπως,« Αν ένα παιδί πιστεύει ότι η Δύση βρίσκεται σε πόλεμο με το Ισλάμ θα μπορούσε να είναι μια αιτία ανησυχίας ». Ή αν το παιδί πηγαίνει σε μια διαδήλωση κατά τον βομβαρδισμό της Γάζας, «Κρατήστε ένα μάτι για τον ίδιο," Alex Kenny της Εθνικής Ένωσης Εκπαιδευτικών δήλωσε στο Αλ Τζαζίρα.
Αποτροπή έχει από καιρό μια πηγή δυσαρέσκειας μεταξύ πολλών Βρετανών μουσουλμάνων, με τους κριτικούς διαμαρτύρεται ότι σπέρνει δυσπιστία των μουσουλμάνων και να τους υποβάλλει σε επίπεδα της επιτήρησης και της παρενόχλησης διακρίσεις.
Σε μια ανοικτή επιστολή αυτό το μήνα, εκατοντάδες ακαδημαϊκούς προειδοποίησε ότι η επέκταση της Prevent θα έχει «παραλυτική επίδραση στην ανοιχτή συζήτηση, την ελευθερία του λόγου και της πολιτικής διαφωνίας".
Η αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών, στις 19 Ιουλίου, σε ομιλία του σε ένα σχολείο στο Μπέρμιγχαμ, Ντέιβιντ Κάμερον , ο Βρετανός πρωθυπουργός, δήλωσε επικριτές των αντιτρομοκρατικών πολιτικών ήταν παρανοϊκός.
"Ο κόσμος δεν συνωμοτεί εναντίον του Ισλάμ? Οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν είναι πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις?. Νέα μας καθήκον Πρόληψη για τα σχολεία δεν είναι για την ποινικοποίηση ή την κατασκοπεία των παιδιών Μουσουλμάνων Αυτό είναι παράνοια στην ακραία», δήλωσε ο Κάμερον.
Αλλά Ibtihal στοιχεία της λογιστικής κατάστασης, δικηγόρος έρευνα της επίδρασης του Prevent, δήλωσε ότι η δυσπιστία της στρατηγικής υποκινήθηκε από γνήσιο παράπονα.
«Τα παιδιά είναι τώρα λένε από τους γονείς τους να μην έχουν καμιά απολύτως πολιτικές απόψεις," BSIS δήλωσε στο Αλ Τζαζίρα. «Μερικά παιδιά γίνονται ερωτήσεις όπως« Τι νομίζετε ότι του ISIL; » να τους εγκλωβίζουν, έτσι ώστε να είναι πολύ σχετικά. "
Κινδυνολογίας
Ισμαήλ Patel, πρόεδρος των Φίλων της Αλ-Ακσά, απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι τα φυλλάδια της οργάνωσης ήταν ακραίες και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «προσανατολίζονταν προς τον ολοκληρωτισμό».
«Οι άνθρωποι φοβούνται να μιλήσουν για την Παλαιστίνη. Πολλοί τζαμιά τώρα δεν θα βάλει αφίσες επάνω. Υπάρχει φόβος στην κοινότητα ώστε να υπάρχει αυτολογοκρισία και την αυτο-αστυνόμευσης», δήλωσε ο Patel."Αυτό τροφοδοτεί πραγματικά τη διαδικασία της ριζοσπαστικοποίησης, διότι δεν επιτρέπει στα άτομα να εκφράσουν τα παράπονά τους.»
Bill Bolloten, εκπαιδευτικός σύμβουλος συμμετέχει σε#EducationNotSurveillance , ένα δίκτυο εκστρατεία, είπε ότι υπάρχει ευρεία νευρικότητα μεταξύ των διευθυντών σχολείων σχετικά με την εφαρμογή των Αποτροπή στις τάξεις, και είπε ότι πολλοί δάσκαλοι ήταν ακόμα στο σκοτάδι σχετικά με το τι περίμενε από αυτούς.
"Είναι συν-επιλέγουν μια σειρά από μη-επαγγελματίες της ασφάλειας να είναι τα μάτια και τα αυτιά του κράτους", είπε Bolloten Αλ Τζαζίρα.
"Αρκετά φυσιολογική εφηβική συμπεριφορά θα προβληθούν σε έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες σε αυτό για να κάνουν λάθη και αυτά τα λάθη θα μπορούσαν να έχουν δια βίου συνέπειες για τα παιδιά που συμμετέχουν», είπε ο Bolloten.
Ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος από το Υπουργείο Παιδείας δήλωσε στο Αλ Τζαζίρα: «Το προσωπικό του σχολείου θα πρέπει να χρησιμοποιούν την επαγγελματική τους κρίση στον εντοπισμό των παιδιών που μπορεί να είναι σε κίνδυνο της ριζοσπαστικοποίησης και δρουν αναλόγως καλά σχολεία κάνει ήδη αυτό και δεν υπάρχει διαθέσιμη καθοδήγηση για τα σχολεία να χρησιμοποιούν.".
"Αυτό δεν έχει και δεν πρέπει να σταματήσει σχολεία από τη συζήτηση αμφιλεγόμενα ζητήματα, και θα δώσει στους μαθητές έναν ασφαλή χώρο για να αναπτύξουν τις γνώσεις του για να διώξει εξτρεμιστικές πεποιθήσεις», είπε ο εκπρόσωπος.
Το αγόρι, ο οποίος είναι τώρα 16, εγκατέλειψαν το σχολείο τον Ιούνιο και προτίθεται να συνεχίσει τις σπουδές του αλλού. Από τότε είπε ότι είχε επισκεφθεί στο σπίτι του υπεύθυνου Πρόληψη και την περίπτωση εργαζομένου ο οποίος συστήθηκε ως εργασία για το Channel, το πρόγραμμα για τους νέους που κρίνονται ευάλωτα στη ριζοσπαστικοποίηση.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, το αγόρι είπε ο αστυνομικός είχε υψώσει τη φωνή του, όταν αυτός και η μητέρα του μίλησε μεταξύ άλλων στα περσικά, πρώτη γλώσσα της μητέρας του, λέει το αγόρι, "Σταματήστε να προσπαθείτε να είναι έξυπνος μαζί μου!"
Είπε ότι είχε κληθεί για τις απόψεις του σχετικά με ISIL και τον πόλεμο στη Συρία, ακόμη κι αν είναι σιίτες μουσουλμάνοι, κάτι που ο ίδιος πιστεύει ότι οι περισσότεροι από εκείνους που αμφισβήτησαν αυτόν δεν κατάλαβαν πλήρως.
"Ο αξιωματικός της Μάγχης ήταν περισσότερη κατανόηση», είπε το αγόρι.
"Είπε ότι ήταν ευτυχής που δεν ήμουν« ο τύπος ISIS ». Είπε ότι αν είχα κάποιες ανησυχίες, ίσως και για τους φίλους, ότι θα μπορούσα να τον καλέσετε. Και είπε,« Από τώρα και στο εξής τίποτε άλλο πρόκειται να συμβεί αν δεν κάνει κάτι παρόμοιο. »
"Δεν είμαι σίγουρος τι εννοούσε με αυτό."
Πηγή: Aljazeera

No comments:

Post a Comment

wibiya widget