Κάποιοι στην Γερμανία υποστηρίζουν ότι ακόμα και το πλάνο που παρουσίασε ο Γιούνκερ έχει πάει «πολύ μακριά» με τις «παραχωρήσεις» που έκανε. Στη συμφωνία του Φεβρουαρίου μεταξύ της Αθήνας και των Ευρωπαίων πιστωτών αποφασίστηκε να μειωθούν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα φέτος, αλλά όχι τα επόμενα χρόνια, όπως αναφέρεται στο νέο σχέδιο που έδωσαν οι εταίροι (σ.σ. αναφέρεται στην πρόταση των θεσμών της προηγούμενης εβδομάδας που απέρριψε η Αθήνα). Σε κάποιους Γερμανούς αξιωματούχους «σηκώθηκαν οι τρίχες» όταν είδαν την πρόταση για μειωμένους στόχους την επόμενη τριετία.
Ενας γερμανός αξιωματούχος που εμπλέκεται στη συζήτηση δήλωσε πως παραμένουν διαφορές μεταξύ της Αγκελας Μέρκελ και του Β. Σόιμπλε για το πώς θα προσεγγίσουν αυτή την αντιπαράθεση. Η Μέρκελ είναι ακόμα δεσμευμένη στο να αποτρέψει το Grexit, παρότι αυξήθηκε τις τελευταίες ημέρες η αμφιβολία της για το εάν ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να πετύχει τις μεταρρυθμίσεις που θα δεσμευτεί.
Ο Σόιμπλε δείχνει περισσότερο πρόθυμος να επιτρέψει ένα Grexit, θέση που ασπάζεται αυξανόμενος αριθμός βουλευτών στο κόμμα, δήλωσε ο αξιωματούχος.
Αυτή η υποβόσκουσα «ανυπομονησία» εντός της Γερμανίας ήρθε στο φως νωρίτερα σήμερα. Ο Jens Weidmann, επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της χώρας δήλωσε πως «ο χρόνος τελειώνει» για την Ελλάδα προκειμένου να φτάσει σε συμφωνία, προσθέτοντας ότι «ο κίνδυνος πτώχευσης μεγαλώνει μέρα με τη μέρα».
Η Μέρκελ δήλωσε πως είναι ώρα «η Αθήνα να δουλέψει εμφατικά με πλήρη ταχύτητα… να προσπαθήσει να λύσει όλα τα ανοικτά μέτωπα», προσθέτοντας: «Κάθε μέρα μετράει».
ΗMΕΡΗΣΙΑ.gr