Wednesday, May 13, 2015

TΡΙΚΑΛΑ. Λυκοι της Χαιδεμένης μπηκαν στο Αρδάνι και κατασπαραξαν αρνια και προβατίνες


"Λύκοι μπήκαν σε μαντρί ' στο Αρδάνι και δεν πήραν μόνο το ...λαγιο αρνί ουτε τον τσοπάνο ..,Κατασπάραξαν αρκετα προβατα και αρνιά ..και 7 βρέθηκαν κοντα στο χωρο του Πανηγύριού που έγινε πριν λίγες μέρες στη Χαιδεμένη
Όλα ξεκίνησαν χτες το πρωί όταν ο κ Θεόφιλοςς Παπαναστασίου κάτοικος Χαιδεμένης ξεκίνησε να πάει στα χωράφια του και αντίκρυσε κοντα στο σχολείο δύο προβατίνες.."ψόφιες" παραξενευτηκε, αλλα όπως ειπε πριν λίγο ο τσοπάνης,στη Χαιδεμένη βρήκε τα οχτω απο τα 17 που "πηραν" οι λύκοι. Κάποια απο αυτα βρέθηκαν και στην Περδικοράχι.
Ο νεαρός ιδιοκτήτης 25 χρονος κ.Παπανικολάου έκανε έκκληση απο το Ράδιο Ζυγός και την Εκπομπή των κ.κ. Παπαγεωργόπουλου και Καραποστόλη αν κάποιος δει λυκοσφαγμένα πρόβατα ή αρνια να τηλεφωνήσει στο Σταθμό.
Η Χαιδεμένη απέχει μόλις 6 χιλιόμετρα απο τα Τρίκαλα -και το Αρδάνι 8-αλλά λόγω της ραγδαίας  βλάστησης δεντρων και θάμνων λύκοι ΄΄εκαναν φωλιά και απειλουν τα λιγοστά κοπάδια της περιοχής.
"Τους ξέρουμε και τους έχουμε δει αρκετές φορές " δήλωσε στην EFHMERIS ,ο γνωστός κυνηγος Απόστολος Παπαγεωργίου απο τη Χαιδεμένη.
-Προχτες είδα τρεις αλλά δεν κατάφερα να τους φωτογραφίσω γιατί το τηλέφwνό μου δεν ειχε ζουμ.." Πρόσθεσε δε ότι άλλοι τους έχουν ιδει  και μέσα στο χωριό..'
Για τους Τρικαλινούς που δούνε κάποιο απο τα χαμένα πρόβατα ας τηλεφωνήσουν στο "Ράδιο Ζυγός".

ΔΠ



Όχι πολυ μακρια απο το Πανηγύρι της Χαιδεμένης που έγινε στις 2 Μαίου έφεραν τα νεκρα πρόβατα οι λυκοι..

No comments:

Post a Comment

wibiya widget