Sunday, May 17, 2015

ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ενα σχολείο. Μια χούφτα γυναίκες. Δυο άντρες. Ενας στόχος



Παράδειγμα προς μίμιση πρέπει να γίνει το 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου, απο το Ωραιόκαστρο Θεσαλονίκης .
Απο φίλη  της περιοχής λάβαμε το πολυ συγκινητικό και έξυπνο σημειωματάκι το οποίο και δημοσιεύουμε και με μεγάλη χαρα παροτρύνουμε σε όλα τα σχολεία της χώρας να πάρουν οι γονείς τα ινία στα χέρια τους και να μη περιμένουν τα πάντα απο το κράτος.
Στην Αυστραλία και τα πιο ακριβά ιδιωτικά σχολεία ,ζητουν απο τους γονείς των μαθητων να προσφέρουν χρήματα ή προσωπική εργασία για τον καλωπισμό,ή άλλες ανάγκες εντός και εκτός των αιθουσών.
Δειτε το έργο των γονιών στο Ωραιόκαστρο και χειροκροτείστε τους...



Στην εποχή της κρίσης, το να ζητήσεις από ενα δήμο να σου βάψει το σχολείο
ειναι σχεδόν ουτοπικό. Τα προβλήματα πολλά. Τα χρήματα λίγα και τί να πρωτοκαλυψει... Ετσι λοιπόν, οταν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου, του Δημου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, ειδε όλα αυτα τα προβλήματα, έλαβε δράση. Τα έξοδα για να έρθει ειδικό συνεργείο που θα αναλάμβανε να φέρει εις πέρας αυτό το μεγάλο έργο της βαφής και συντήρησης του σχολείου, ήταν δύσβασταχτα για το πενυχρό ταμείο του συλλόγου.
Η απόφαση ήταν ομόφωνη. Το σχολείο έπρεπε να βαφεί, να συντηρηθει και να ομορφίνει για το καλό των παιδιών. Αφού δεν υπήρχε άλλος τρόπος θα το έβαφαν οι γυναίκες του Συλλόγου του σχολείου. Ο δήμος προσέφερε τα υλικά και τα μελη του Συλλόγου σήκωσαν τα μανίκια, πήραν τα πινέλα στα χερια και άρχισαν το βάψιμο. Μια χούφτα γυναίκες μαζι με μερικές εθελόντριες μαμάδες και δυο πατεράδες, δούλεψαν χωρις σταματημό για να ολοκληρώσουν αυτο το μεγάλο εργο. Η κούραση πολύ. Ο στόχος δύσκολος. Αλλά όπως απέδειξαν αυτές οι γυναίκες, τίποτα δεν ειναι ακατόρθωτο...
A.





No comments:

Post a Comment

wibiya widget