Saturday, May 2, 2015

Πανηγύρι και χορός στη Χαιδεμένη χτες βράδυ. Σήμερα 3 Μαίου του Αγίου Οικουμενίου-που αγίασε στο χωριό τους

Πανηγύρι στη Χαϊδεμένη στήθηκε χτες βράδυ(2/5/15) στο προαύλιο του Σχολείου και της εκκλησίας του τοπικού Αγίου Οικουμενίου.
Ο άγιος Οικουμενιος αγάπησε τη Χαϊδεμένη όταν ήταν επίσκοπος Τρικάλων,ασκήτευσε εκεί και εκει κτιστηκε και η πρώτη εκκλησία με το ονομα του
Η μνήμη του τιμάται την 3η ΜΑΙΟΥ. Στο χθεσινό εσπερινο παρευρέθηκαν πλέον των έξι ιερέων και πολλοί πιστοί ενώ στη σημερινή κυριώνημη ημέρα αναμένεται μεγαλύτερο κοσμοσυρροή.
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από το χθεσινό γλέντι.

 Πόπη,Σούλα και Στεφη βόηθησαν αρκετά στη επιτυχή έκβαση του γλεντιού.

Το πανηγύρι του χωριού τους χάρηκαν ιδιαίτερα η Αλεξία Μπουρσιανη και η Σωτηρία Μήτσιου.

Ο Τάκης Θωμαίδης απο την Καστοριά με την σύζυγό του Βασιλική Κουρσοβίτη 
ήρθαν στο πανηγύρι του χωριου που η Βάσω αποχαιρέτησε στα δεκαοχτώ της χρόνια για τη Γερμανία .  Μαζί τους φίλος απο Γερμανία και ο αντιπρόσωπος της Χαιδεμένηςστο Δήμο Τρικάλων Βασίλης Μπουτσιώλης.


Η Δήμητρα και ο Γιάννης Ζησόπουλος που εργάστηκαν αρκετά για τα φαγητά της εκδήλωσης σέρνουν τώρα το χορό.. Συγχαρητήρια παιδιά και του χρόνου..


Η μανέστρα με το ζυγούρι έφτασε και περισσεψε για όλους τους επισκέπτες.

 Γιαννης Αργύρης,Αχιλλέας και Φωτεινή Σπυροπούλου.. έφαγαν τη Γερμανία με το κουτάλι και τώρα χαίρονται τη μανέστρα με κρέας στο χωριό τους. Πόσο απλά και λίγα χρειάζεται ένας άνθρωπος για να αισθάνεται ευτυχής!!!



Πάρε μας μια φωτογραφία να μας ιδει ο εγγονος μας και τα παιδιά λένε η κ.Φωτεινή και ο Αχιλλέας Σπυρόπουλος,που προχτες Πέμπτη,έφτασαν στη Χαιδεμένη.. απο τη Γερμανία..


Ο εσπερινός τελείωσε και ..ο κόσμος οδευει προς το γλέντι..




 Και η Σελήνη του Μαγιού γεμάτη φως πέφτει στα βουναλάκια και τις ραχούλες της Χαιδεμένης..λες και τους έλεγε ,θα πω σε όλους τους χωριανούς σας σε όλο τον κόσμο ότι του χρόνου να είναι κι αυτοί εδώ...
Δ


No comments:

Post a Comment

wibiya widget