Friday, May 29, 2015

Η Μητρόπολη στην Καστοριά και πανηγύρι την Κυριακή με "παλιό και ΜΠΛΟΥΓΟΥΡΙ "

Στην Καστοριά βρέθηκαν τα μέλη και οι φίλοι του Μορφωτικού Συλλόγου Μητρόπολης την Κυριακή 10 Μαίου πραγματοποιώντας μονοήμερη εκδρομή.
Στην πανέμορφη πόλη της Καστοριάς επισκέφτηκαν στο Δισπηλιό, το Λιμναίο οικισμό, απόδειξη του οποίου είναι,ότι η περιοχή κατοικούνταν από τα νεολιθικά χρόνια. Επισκέφτηκαν επίσης το εντυπωσιακό Σπήλαιο του Δράκου, καθώς και την Ιερά Μονή Μαυριώτισσας με τις σπουδαίες τοιχογραφίες της, που  χρονολογούνται από τον 11ο αιώνα.
Η βόλτα και ο καφές με θέα την όμορφη λίμνη Ορεστιάδα, παρακολουθώντας  κωπηλατικούς αγώνες, οι οποίοι διεξάγονταν εκείνη τη μέρα, ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα της εκδρομής.
Αποκομίζοντας έτσι  ο  καθένας   τις καλύτερες εντυπώσεις από την περιοχή και  την οργάνωση της εκδρομής, ήρθε η ώρα για το  δρόμο της επιστροφής, ο οποίος  περιελάμβανε μία στάση στην ιστορική Σιάτιστα Κοζάνης με τα όμορφα αρχοντικά της.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΡΚΑΛΕΤΣΟΥ 
ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΝ  ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΜΕ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΜΠΛΟΥΓΟΥΡΙ. Με ΚΛΑΡΙΝΑ ΤΟΥΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟ ΜΕ ΤΑ ΜΑΘΗΤΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΑΠΌΣΤΟΛΟΥ ΣΒΑΝΑ. Εκεί θα είναι και η ΕΦΗΜΕΡΙΣ με το ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ για να μεταφέρει την εκδήλωση σε όλο τον κόσμο. Ελάτε να χαρείτε και να τα πείτε με τους φίλους σας όπου κι αν βρίσκονται..

No comments:

Post a Comment

wibiya widget